• Pánikbeteg vagyok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő vagy Doktor Úr! 34 éve felelős beosztású nő vagyok két kis gyermekkel, háztartással stb.. A munkám elég nagy szellemi megterheléssel és sok stresszel jár. Az elmúlt egy évben többször voltam kivizsgáláson mellkas tájéki fájdalommal, szédülés, kimelegedés, remegés tünetekkel. Az EKG, mellkas röntgen és a vér eredményeim negatívak, háziorvosom szerint csupán kimerült vagyok. Munka közben többször előfordul, hogy elkap a remegés, kimelegszem szédülök, pulzusom felugrik, félelem és idegesség fog el, aztán kb fél egy óra múlva megszűnik. Kérdésem az lenne, hogy vajon pánik beteg vagyok? Valamint kérdezném, hogy mi a további teendő, hogy ezen javítsunk, vagy kezeljük, netalán megszüntessük. Köszönöm válaszát. Üdvözlettel:

        Dr. Veress Dóra válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Asszonyom! A tünetei alapján ez lehet pánikbetegség. Mivel szervi okokat a kivizsgálás kizárt, ezért pszichiáterhez kellene fordulnia, aki tájékoztatja a helyi lehetőségekről. Ha nagyon gyakran fordulnak elő a tünetek, akkor hangulatjavító és szorongásoldó kombinációjával lehet kezelni a betegséget, ha nem szeretne gyógyszert szedni, vagy nem olyan zavaróak a tünetek, akkor a pszichoterápia javasolt. Ezek mellett el lehet sajátítani relaxációs tevéknységeket: jóga, meditáció, helyes légzéstechnika, autogén tréning, mindegyik jó irányban befolyásolja a szorongásos panaszokat.


        Kérdés: 2011. július 06., 13:44; Megválaszolva: 2011. július 09., 12:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: