• Szivebetegseg kialakulasa

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktor Ur / No! 4 evvel ezelott volt egy alvaszxavarom es ebbol kifolyolag panikbetegseg es depresszio alakult ki. Mindenfele szervi problemakat ereztem, nagyabol mindegyikkel felkerestem a csaladorvost de nem voltak valosak.Sok munkahelyet elveszitettem , nem tudtam hetekig aludni, ezekutan dolgozni sem.Sokat stresszeltem magam vagyis inkabb szorongtam.Mindig faradt voltam szerencser ez mar egy picit megoldodott mert most mar van munkahelyem es aludni is tudok.Rengeteget kinoztam magam vagyis faradtan dolgoztam olyankor alig telt el egy egy ora vagy nap tiszta kinszenvedes volt. Mostanaban rengeteget faj a szivem talan naponta, olykor nagy fajdalmat erzek ugy mintha valami beleszur es 2-3 percet tart. Naponta ez tobszor is elofordul, neha ejjel is,Ilyenkor mindig a szivbetegsegek jutnak az eszembe es aggodom, es felek hogy a sok nemalvastol, es faradtan valo fizikai munkatol neme lett va;lami a szivemmel. Nem zigarettazom, hetvegenkent szoktam 2-3 sort meginni. Mezogazdasagban dolgozok napi9-10 orat.A betegsegem elott reggeltol estig dolgoztam es estenkent intenziven sportoltam(sulyozas), amit most ugy erzek hogy nem tudnam igy teljesiteni. Neha ha nagyon meleg van akkor meg jobban erzem hogy faj.A depresszio elejen a szivem megvolt vizsgalva volt ekg es meghalgatva azt mondtak hogy rendben van. A kerdesem az lenne hogy a leirtakbol( faradtan dolgozas napokon at, nemalvas , szorongas) alakulhate ki szivbetegseg. Egy fel evvel ezelott keszitettek egy EKG t mivel korhazban voltam egy kutyaszor fereg kivizsgalasaval es akkor sem montak semmit hogy valami lenne a szivemmel.Egy EKG megtudjae mutatni ha valami baj van vagy egyeb kivizsgalas is szukseges hozza?Kellenee komolyabban kivizsgaltatni vagy a leirtak nem adnak okot egy szivbetegsegre???

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás, stressz témában

        Kedves Uram! Ha az EKG és a vérnyomásmérés nem mutatott eltérést, akkor valószínűleg nincs baja a szívének. Mindezek ellenére jó lenne még egy terheléses EKG-t is csináltatni, csak hogy teljesen biztos lehessen abban, hogy minden rendben van. Az alvásproblémák és az idegeskedés nem okoz szívbetegséget, efelől megnyugodhat. A panaszait valószínűleg a túlfeszített munka és a sok idegeskedés okozta, még akkor is ha nem akkor jelentkeztek a tünetek, hanem később. Gyakran látjuk, hogy akkor alakulnak ki a szorngásos panaszok, amikor a szorongásra okot adó élethelyzet elmúlik.


        Kérdés: 2011. június 26., 21:10; Megválaszolva: 2011. június 28., 22:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: