• Antipszichotikum abbahagyása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 8 éve szedek pszichiátriai gyógyszereket. Kétféle antipszichotikumot (Risperdal + Abilify), és kétféle antidepresszáns gyógyszert. Nem volt soha hallucinációm, csak önértékelési problémák, szociális fóbia, indokolatlan félelmek erősen. Jelenleg a szociális fóbia az aktív tünet, de kezd mérséklődni. Kérdésem, hogy le lehet-e tenni a gyógyszert orvosi segítséggel, úgy hogy utánna pszichológussal, vagy egyéb módon kompenzáljuk. Válaszát előre is köszönöm !

        Dr. Veress Dóra válasza a szociális fóbia témában

        Kedves Uram! Az ön által leírt betegségek nem igazán indokolják ezt a nagyon erős gyógyszerezést, így feltételezem, hogy vagy volt még más tünete is, vagy nagyon súlyosak voltak a panaszai. Mivel feltételezem, hogy Ön a leírtnál komolyabb betegséggel küzdött, éppen ezért én azt javaslom, hogy előbb kezdje el a pszichoterápiát, és a javulás, illetve az elsajátított új módszerek függvényében a kezelőorvosával konzultálva kezdjen neki a gyógyszerek elhagyásának. A szorongásos panaszok és a szociális fóbia esetében kifejezetten jó hatású, ha egyszerre több módon próbálják gyógyítani a betegséget és megszüntetni a tüneteket.


        Kérdés: 2011. június 26., 18:38; Megválaszolva: 2011. június 28., 00:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: