• Rossz közérzet, szorongás...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Olyan jellegű problémám van, amit nem tudok teljesen megfogalmazni....de megpróbálom. Mostanában nagyon lehangolt, rosszkedvű vagyok, semmi energiám és kedvem semmihez,nehezen telnek a napok csak szorongok és állandó félelem van bennem, pedig próbálok nem rossz dolgokra gondolni, ha mégis vmi negatív jut eszembe, akkor próbálom elterelni a gondolataimat róla..ha kimegyek az utcára v vásárolni, olyan mintha a lábam 1 tégla lenne és mintha görcsös lenne, sokszor nehezen veszem a levegőt mint aki fuldoklik, nyomott vagyok, fáradt.Nem érzem jól magam a bőrömben! Kikészítem ezzel magam és nem tudom orvosolni ezt. Szedem a Magne B6-ot, Béres Antifront Cseppet és a szívritmus zavaromra a Bisoblockot. E gyógyszerek tudatában milyen készítményt, gyógyszert, gyógyteát ajánlana, ami enyhítené a tüneteket? (szorongás, félelem érzet, idegeskedés, álmatlanság, étvágytalanság) Készülünk ki külföldre, ettől is pánikolok. Pedig eddig nagyon akartam menni, most nincs meg bennem ez a nagy akarás..Várom a segítségét és a megoldást erre a problémára! Köszönettel : D.Beáta

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás, depresszió témában

        Kedves Beáta! A várható külföldre költözés nagy stresszel jár, amit valószínűleg nehezen tud feldolgozni. Gyógyteák közül a citromfüvet javaslom, alvópárnába lehet valeriánát, komlóvirágot és levendulát tenni, hogy javítsa az éjszakai alvást. A napi rendszerességgel végzett mozgás endorfinokat termel, ami csökkenti a szorongásos panaszokat és javít a hangulaton. Mindezek mellett érdemes lenne meglátogania a helyi pszichiátriai rendelőt, ahol megvizsgálják és szükség esetén gyógyszeres kezelést is javasolnak. Ha a pőanaszai olyan mértékűek, hogy zavarják a normális életviteben, akkor nem érdemes várni arra, hogy magától jobb lesz.


        Kérdés: 2011. június 24., 12:03; Megválaszolva: 2011. június 28., 00:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: