• Cipralextől lehetek lehangolt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az volna a kérdésem, hogy lehet-e az,hogy a cipralextől vagyok lehangolt, és a pánikrohamok is erősödhetnek-e tőle? Régebben rexetint szedtem, de az álmosság, aluszékonyság nem csökkent, sőt az orgazmusom sem volt. Ekkor kaptam a cipralexet, az álmosság is megmaradt, és a pánikrohamok sűrűsödtek, sőt indokolatlan szomorúság, ingerültség van rajtam . Már kb. 2 hónapja szedem.

        WEBBeteg szakértő válasza a Cipralex, pánikroham témában

        Kedves Asszonyom! A Cipralex sok esetben fokozza a szorongásos állapotokat, így a pánikrohamok előfordulását is. A nyugtalanság, idegesség is lehet a gyógyszer mellékhatása. Menjen vissza a kezelőorvosához, mondja el a tapasztalatait és térjenek át egy másik gyógyszerre. Önállóan ne kezdje csökkenteni a Cipralex adagját.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. június 21., 20:01; Megválaszolva: 2011. június 23., 14:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Párom 35 éves, hipohonder, divertikulózisa is van, amit pár hónapja állapítottak meg. Eddig 2 alkalommal járt pszichiáternél is, aki Scippa-t írt fel neki (napi 1x) a hipohondriára. A gyógyszertől általában álmosságot érez, hangulat...
        Jó napot kívánok! 17 éves, 11.-es lány vagyok, jövőre végzős. Vegetatív dystoniát diagnosztizáltak nálam 1 évvel ezelőtt, 1 pánikrohammal kezdődött az egész, azóta pedig bármilyen stressz hatás ér, a következő tünetek észlelhetők:...
        Tisztelt Doktornő! Pm okozta nagymértékű és gyorsan átcsapó hormoningadozás miatt pszichésen labilis lettem; levertség majd állandó izgatottság/túlzó feszültség kezdett rajtam eluralkodni, amit nem tudtam kezelni, s sajnos heves szorongásos...
        Tisztelt Dr ÚrNő! Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy sajnos nemtudom eldönteni, el választani ha úgy tettszik a szervezetem jelzéseit. A probléma a következö: Folyamatos mellkasi panasz, ezalatt azt értem ,hogy olyan mintha görcsölne...
        Tisztelt doktornő! Pánikrohamaim egy évvel ezelőtt kezdődtek. A legelső 7-8 órán át tartott, majd az ezt követőek rövidebbek voltak,mintegy 1-2 órásak. Összesen 4-5 alkalommal történt, viszont mindegyik után másnap olyan oldott voltam...
        Üdvözlöm az én tőrténetem nagyon hosszú próbálom minél rövidebben el mondani 15voltam mikor meg ittam 2liter energia italt ennek köszönhetően fől ment a vérnyomásom ügyelet gyógyszer és jobban lettem másnaptól féltem hogy ujra fel megy...
        Kedves Doktornő! 20 éve visszatérő szorongással és pánikkal kezelnek. Több évig Prozacot kaptam,jelenleg 0.5 mg frontint szedek. Most Escitil 10mg írt föl az orvos de nem merem beszedni mert egyszer írtak föl Seropramot de iszonyú...
        Jónapot az lenne a problémám hogy remegek úgy 10 éve de egyre erősödnek a tünetek először csak a 2 kezem mostmár a lábam és úgy érzem a fejem is. Nyugalomban valamennyit enyhül, ha ideges vagyok nagyon felerősödik. Pár sör ivása után...
        Tisztelt Doktornő! Úgy 1éve kezdődhetett ez az egész..ültem az erkélyen és egyszer csak erős,heves szívdobogást éreztem,szédülést,hányingert,fejfajast,mellkas fájdalmat estére elmúlt,másnapra előjött.Elmentem az ügyeletre,csináltak...
        Tisztelt doktor nő,úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy 4éve generalizált szorongásos depreszíót állapítottak meg nálam,azóta sokat javultam,de mostanában nem tudok elég nagy levegőt venni,de ha alszok semmi baj és ha letekerek 20...