• Depakine terhesség alatt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy hete kiderült,babát várok.Bipoláris szindróma,pánikbetegség és migrén kezelésére depakine chrono-t szedek,de tegnap a psziciáter azt mondta,ne szedjek semmit a terhesség alatt,csak seduxen 5 mg-ot napi 2-t.A nőgyógyász viszont nem ellenezte,mondta,van egy kis kockázat,de ennyi.a migrénem elég súlyos,mindíg hányással jár ha nem csillapítom 1-3 cataflam-al,vagy Quarelinnel,mikor mennyi használ,ha használ...ez sem egy jó dolog.A depresszió és a pánik is középsúlyos.Kihordható Ön szerint ez a terhesség egyáltalán biztonsággal??Mit okozhatnak ezek a gyógyszerek?Nagyon kétségbe vagyok esve...Elnézés a sok összefüggéstelen kérdését...Előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a bipoláris hagulatzavar, pánikbetegség témában

        Kedves Asszonyom! A pszichiáterével értek egyet, a hangulatstabilizálók nagyon veszélyesek a babára nézve. Nem kis kockázata van a szedésüknek, mint ahogy a nőgyógyásza mondta, hanem kifejezetten megemelik a különböző fejlődési rendellenességek valószínűségét. A Quarelin nem szedhető terhesség alatt, sem az első, sem a harmadik trimeszterben. A Cataflam fájásgyengeséget okozhat a harmadik trimeszterben, így akkor kerülni kell a szedését. A legegyszerűbb az enne, ha felkeresne egy fejfájás szakrendelést és az ottani szakorvossal megbeszélnék, hogy milyen gyógyszereket javasol a terhesség és a szoptatás alatt. Amikor mérlegelik a baba megtartását a párjával, akkor kérdezzék meg a pszichiáter véleményét, mert ő ismeri Önt és a betegségét eléggé ahhoz, hogy ebben a kérdésben érdemi választ tudjon adni. Aztán gondolják végig azt is, hogy mennyire stabil a kapcsolatuk, áll-e Ön mögött egy stabil családi háttér, akik segítenek majd mindenben, amiben csak lehet. A betegsgée lehetővé teszi-e, hogy bevállaljon egy gyermeket? Mindezek olyan kérdések, amiket át kell gondolni, mielőtt felelős döntést hoz!


        Kérdés: 2011. június 15., 12:27; Megválaszolva: 2011. június 15., 23:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: