• Szorongás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Lassan 3 hónapja szedek Stimuloton nevű gyógyszert szédülésben, látászavarban megnyilvánuló testi tünetekben jel. szorongásra. A látászavar megszűnt, de a szédülésék gyakoriak. várható még javulás? Pszichológushoz is járok és rendszeresen relaxálok. Köszönettel: B. Judit

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás, szédülés témában

        Kedves Judit! A hangulatjavítók általában 4-6 hét alatt érik el teljes hatásukat. Ha a szédülés nem szűnik, akkor felmerül a lehetősége annak, hogy emelni kell a hangulatjavító mennyiségén vagy a másik, hogy nem szorongásos alapon szédül. Annak kiderítésére, hogy áll-e bármilyen testi ok (pl. magas vérnyomás, alacsony vércukor, fülbetegség), a szédülés hátterében érdemes lenne kivizsgáltatnia magát. Keresse fel a háziorvosát és ő el fogja küldeni a megfelelő vizsgálatokra (labor, fül-orr-gégész, ideggyógyászat). Ha nincs semmilyen kimutatható betegség a szédülés hátterében, akkor kellene visszamenni a pszichiátriára.


        Kérdés: 2011. május 16., 12:06; Megválaszolva: 2011. május 17., 22:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: