• Leszek-e ugyanolyan ember mint régen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        6évvel ezelőtt egy este ok nélkül nagyon rosszul lettem. Ideges lettem remegett mindenem nem kaptam levegőt hirtelen melegség majd hidegrázás fogott el felváltva. Bevittek a kórházba kaptam nyugtatókat és ajánlották hogy menjek el pszichiáterhez. Mikor ez az eset megtörtént velem mindig az járt a fejembe hogy mi van ha megint rosszul leszek? És ilyenkor bepánikoltam. Féltem otthol egyedül nem mertem egyedül elmenni sehova ok nélkül elfogott a sírás nem mertem buszra felszállni és ugy éreztem ha nem lennének mellettem egyedül képtelen lennék élni. A pszichiáter felirt nekem egy gyógyszert:apodepi. Elkezdtem szedni és kis idő múlva jobban lettem. De amikor letelt a 6hónapos kúra és abbahagytam a gyógyszert tüneteim újra kiújultak. Aztán belekezdtem egy újabb 6hónapos kúrába. Elkezdtem szedni a gyógyszert de 1-2hónap múlva abbahagytam. Ugy gondoltam h én nem akarok gyógyszert szedni. Pár hónap múlva minden tünetem elmúlt. Ugyanúgy éltem mint mások. 2008ban megszületett a lányom és rá 2hónap múlva tüneteim kiújultak. Újra elkezdtem szedni az apodepit. Rosszulléteim megszüntek de viszont még a mai napig nem merek buszra szállni félek otthol egyedül és ha mennem kell valahova pl:kórház,orvos,vagy bármilyen hivatalos ügyet kell elintéznem nagyon feszült vagyok és ideges de nyugtatókat nem akarok szedni. És a legrosszabb az egészben hogy ahol lakom egyszerüen képtelen vagyok innen elmenni. Akár egy hétre vagy pár napra. Nem tudom az éjszakát máshol tölteni mert félek. Egyszer szeretnék innen elköltözni de ugy érzem soha nem leszek rá képes. Kérem segitsen mit tegyek?

        Dr. Veress Dóra válasza a pánikroham témában

        Kedves Asszonyom! Ön is tapasztalta már, hogy a pánikbetegséget a gyógyszerek nem gyógyítják meg, csak a tüneteket nyomják el. Ha abbahagyja a gyógyszerszedést, akkor minden kezdődik előről. Ha valódi megoldást akar, akkor pszichoterápiára kellene járnia és relaxációs technikákat kellene elsajátítania. Írja, hogy nem mer kimozdulni otthonról, mert fél a következő rosszulléttől. Miért gondolja, hogy otthon nem lehet rosszul? Ha jobban belegondol, akkor semmi nincs otthon, ami megvédené a pánikrohamoktól. Ha ezt el tudja fogadni, akkor azt is elhiheti nekem, hogy kint sem veszélyesebb, mint otthon. Pontosan ugyanakkora esélye van szorongani, mint az otthonában. Ha pedig ez így van, akkor nyugodtan kimehet a lakásból, az utcából, de még a városból is. Nem fog történni semmi! Ha esetleg pánikrohama lenne valahol, akkor tudja, hogy ez nem árt Önnek, csak nagyon kellemetlen. Megvárja, amíg elmúlik és folytatja az útját tovább!


        Kérdés: 2011. május 10., 16:16; Megválaszolva: 2011. május 11., 22:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: