• Pszihológus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Olyan jellegű problémám van h eltávolodtak tőlem a barátaim és próbálok barátkozni másokkal velem egy idősekkel de nem megy .. önbizalom hiányom is van ... egy ideje ez a probléma nagyon zavar néha ki is borulok , sírok és közben szúr a hátam alig kapok levegőt ..levert is vagyok ...nincs testvérem..amikor barátkozom másokkal úgy érzem mintha nem is érdekelném őket észre sem vesznek ..osztálytársaimmal is próbálok barátkozni de valahogyan úgyérzem magam mint egy kiközösítettet ..nagyon rossz h nem tudok barátkozni , nehezen bízok meg emberekben azt hiszem szégyenlős is vagyok ... nagyon rossz így mindennap ez jár a fejemben és nagyon sokszor rossz kedvem van miatta lehet h pszihológushoz kellene járnom ?

        Dr. Veress Dóra válasza a önbizalomhiány témában

        Kedves Kérdező! Az első kérdés, ami megfogalmazódott bennem, hogy miért távolodtak el Öntől a barátai? Ha erre a kérdésre Ön is válaszol, akkor már tudja, hogy milyen hibát kell elkerülnie, amikor új barátokat próbál szerezni. Az ismerkedést nagyban megkönnyíti, ha apróbb célokat tűz ki maga elé. Először csak az legyen az elérendő feladat, hogy köszön, aztán váltanak pár szót, stb. Minden egyes lépés után értékelje, hogyan sikerült teljesíteni a célt, mit csinált jól, mit rontott el és addig próbálja újra, amíg nem sikerül jól a feladat végrehajtása. Így fokozatosan megtanulja, hogyan kell viselkedni ilyen helyzetekben és egyre ügyesebben fog tudni ismerkedni. Ha úgy érzi, hogy komoly önbizalom problémái vannak, akkor kérhet segítséget pszichológustól is, de tudnia kell, hogy a változéshoz vezető "munka" java részét Önnek kell elvégezi!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. április 23., 22:15; Megválaszolva: 2011. április 24., 19:07

        Tudjon meg többet: önbizalomhiány
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Elosszor szurast ereztem mellkasomba es szedultem ,a szedules mar 1,2 honapja tunt fel de nem volt ennyire sulyos . Orvos szerint panikbetegseg volt. De biztonsag kedveert vetettem vert es csinaltak EKGt minden rendbe. Aztan 1hettel kesobb anyira erossen...
        Tisztelt Hölgyem/Uram Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz,hogy egy két hete észrevettem magamon,hogy hirtelen rosszul érzem magam lever a víz a levegő viszont azonnal jottesz.továbbá attol is rosszul leszek ha meglátok egy nagy tömeget máris...
        Jó napot kívánok.Kérdésem az lenne hogy napi 1 db 0.5mg rivozril,és 60mg cymbalta gyógyszerek mellett lehetséges e a gyerekvállalás?Prábálkoztam a csökkentéssel de nagyon szorongtam.Válaszát előre is köszönöm.
        Tisztelt Doktornő! Történetem 1 évvel ezelőttről indult, mikor egy baráti nyaralás során pánikrohamom lett, olyan erős, hogy mentőt kellett hívni, aki szorongásgátlót (nyugtatót?) adott be injekcióval. Gyanítom a hőség és a kevés...
        Jó napot doktor úr/nő! Harmadjára írom meg kérdésemet mivel mindig kihagytam valamit, tehát most mindent leírok. Fél éve valamiért egyszercsak elkezdtem szorongani attó, hogy meleg leszek. Nem vagyok annyira homofób tehát akkora bajom nincs a...
        Nemrégen írtam egy kérdést önöknek, csak elfelejtettem még valamit hozzáírni.Majd kérem ezzel együtt legyen szíves választ adni.Ugye levelemben arról írtam hogy félek hogy meleg leszek és nem írtam hozzá hogy ez amiatt is van, hogy...
        Jó napot! A kérdésem a következő lenne,lehetséges, hogy pánik betegségem van? A rosszul léteim során a következőket tapasztalom: heves szivdobogás érzés, legszomj, szédülés, zsibbadás, menekülési kéztetés,mintha nem lennék egészen...
        Tisztelt Címzett! Bár egy elég nehéz időn (egy év) vagyok túl, mint magánélet, mint egy félrediagnosztizált-félrekezelt (hormontúladagolás pajzsmirigy alulműködés miatt tsh: 3,8) aminek a nyoma lett egy generalizált szorongás, aminek...
        Tisztelt Asszonyom! Az lenne a kérdésem, hogy december óta szedem a Rivotrilt szeretném elhagyni ,az orvosom is jónak látja csak az lenne a kérdésem, hogy mennyi idő után ürül ki a szervezetemből a rivotril?Az elhagyás menetét megbezséltük...
        Tisztelt Szakorvosok! Másodéves orvostanhallgató vagyok a vizsgaidőszak közepében. Két sikertelen anatómia szigorlat után most már annyira szorongok a vizsgák miatt, hogy nem tudok tanulni, inkább fel alá járkálok a szobában, miközben...
        Tisztelt Doktornő! 17 éve a pánikbetegségemre Xanax-ot szedtem,/Betaloc és Nitromint retarddal, mert állítólag a pszichoszomatikus tünetek is okozhattak volna komoly bajt/ gyógyulás után sikeresen abbahagytam. Februári térdműtétem óta erős...
        Már körülbelül egy hete érzek bizsergő érzést a szem és a halántékom közti részen,főleg a bal oldalon! Az előtt feszülő érzést éreztem az arcomban! Nem fáj csak kissé idegesítő,valamikor elmúlik 1 napra aztán visszajön. Mitől...
        A mai napon egy ideje, bizsergő érzést érzek a halántékomnál és nem tudom mitől lehet, szorongás, pánikbetegségem van! Egy hete kb feszült az arcom, de konkrétan nem tudom mitől! Kicsit stresszes vagyok mostanság, de járok...
        Az utóbbi évben valami nincs rendben velem. Sokszor szorongok az iskola miatt, félek, hogy mit gondolnak rólam mások, nyelési nehézségtől, hirtelen rám törő heves szívdobogástól, izzadástól, remegéstől szenvedek. Ezek naponta többször...
        Kedves Doktor Nő! Tanácsért szeretnék Önhöz fordulni, körülbelül a mostani december tájékán kezdődött az egész összefoglalván padlót fogtam nem volt egy perc megállásom sem fel alá járkáltam éjszakákat nem aludtam. Pánikrohamaim...
        Tisztelt Doktornő! 31 éves nő vagyok. Problémám kb. 3 hete kezdődött, mikor a munkahelyemen felmentünk dohányozni, rámjött a rosszullét, elájultam, kézremegés, hideg kéz, szapora szívverés, légzési nehézségek. Azóta, ha megyünk...
        Üdvözlöm Doktor nő/úr! Sajnos több mint 1éve pánik beteg vagyok.Scippa-t és xanaxot szedem.Már a betegség előtt is,de pár hónapja ismét szédülök.Legtöbbször csak bizonytalanság érzetem van,néha pedig intenzív szédülés.Voltam már...
        Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! 23 éves Lány vagyok, pánikbeteg. 3-4 hónapja szedek Scippa 10mg-os gyógyszert. Kérdésem az lenne, hogy emellett a gyógyszer mellett lehet esténként citromfű teát inni rendszeresen? Másik kérdésem, hogy lehet-e...
        Üdvözlöm!! A problémám a következő...Sajnos fiatalkorom óta küzdök pánikbetegséggel,és hajlamos vagyok betegségeket is magamba képzelni....orvoshoz is jártam régen..régebben szívinfarktustól féltem,akkor sokszor fájt a...
        PÁr éve is éreztem ilyeneket.de mostanában az elmúlt pár honapban elég gyakran. Mintha nem ebben a világban lennék mintha halk lenne minden..szédülök mindennaposan iszonyatosan fáj a fejem.elönt a melegség. Mindennap megállás nélkül ezeket...