• Illegális szerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Egy 2 hónapja tartó "lelki trauma" sorozat miatt,állandó depresszió.szorongás és egyéb tünetekkel szenvedek melyek úgy érzem teljesen felőrölnek.Testileg,lelkileg.Ennek következménye egy 4 napos alkohol és drog (speed,kokain) mértéktelen fogyasztása lett.A szerek nem tettek függővé viszont 1 új munkalehetőség előtt állok várható drog tesztel.A kérdésem az lenne hogy ezek a szerek ennyi fogyasztás után meddig mutathatók ki vérben,illetve vizeletben.A másik kérdésem a következő lenne,ami szintén ide kapcsolódik.Ez az új munkahely nagy fizikumú teherbírást igényel.Többszöri és több fajta bármilyen formájú testtömegnövelés sikertelen próbálkozása után,teljes makacssággal a szteroidot választom.A kérdés szintén az hogy drogteszt során ezen anyagok tartalmát kimutatja e a vizsgálat.A használni kívánt termékek:Testosteron depo,ill methandienone.Sajnos ezeket a négy napos önpusztítás után kell kezdenem idő hiányában.Káros hatásaival tisztában vagyok,és a "cél" érdekében a felelősséget vállalom.A lényeg számomra a várható teszt negatív visszajelzése.Mivel lehetne esetleg a drog kiürülését a szervezetből meggyorsítani.?Remélhetöleges segítőkész válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Diószegi Judit válasza a szorongás témában

        Kedves Levélíró! Többféle vizsgálati módszer is létezik a kábítószerek kimutatására, ettől függ a kimutathatóság érzékenysége. Munkahelyeken gondolom vizeleti gyorsteszteket alkalmaznak, nem hiszetm, hogy vért vennének bárkitől is. De nem javaslom, hogy rendszeres drogfogyasztás mellett olyan munkahelyet kellene választania, ahol emiatt másokat veszélyezetethet (nyilván ezért a teszt). Egyébként a kokain kimutatható 5-6 óra múlva a vérben, 12 óra múlva a vizeletben, de lebomlási terméke több nap múlva is jelen van. A metamfetamim kimutathatósága 1-3 nap vérben 3-5 nap vizeletben. A testtömeg és izom növelésére más, egészséget nem károsító módszer is létezik, a fent említett szereket versenysportoknál nézik. A Testosteron Depot tudomásom szerint Magyarországon nem forgalmazzák, a kiürülés függ az alkalmazott dózistól, gyakoriságtól. Szintén ettől függ a másik szer ürülése is. Egyiket sem javaslom, számos mellékhatásuk miatt!


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2010. augusztus 09., 13:29; Megválaszolva: 2010. augusztus 10., 21:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: