• van megoldás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm,egy olyan kérdésem lenne hogy ha babát szeretnénk akkor a Xanax helyett milyen gyógyszert lehetne szedni ami bababarát? Ugy hallottam ,van ilyen..Hol érdemes elkezdeni?Kihez fordulhatnék? Válaszát előre is nagyon köszönöm!! Mariann

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongásoldó témában

        Kedves Levélíró! Diagnózisától, állapotának súlyosságától függ, hogy milyen kezelésre van Önnek szüksége. A Xanax szedését már a terhesség tervezése során fel kell függeszteni. Terhesség alatt a gyógyszermentesség javasolt, ha az anya állapota feltétlenül szükségessé teszi a kezelést, akkor, bizonyos antidepresszáns gyógyszerek szedését nem szokták megszakítani, de tudni kell, hogy ezek a gyógyszerek is hatással lehetnek a magzatra. Szülés után szoros megfigyelést igényelnek a babák, mert megvonási szindróma alakulhat ki. Tehát, hacsak nem olyan betegsége van az anyának, amikor a gyógyszermentes állapot nem érhető el a kórkép súlyossága miatt, akkor a kockázet-előny mérlegelése után dönt a kezelőorvos. A legjobb megoldás a pszichoterápia, melyet már most megkezdhet. Konzultáljon a gyógykezelésről pszichiáterével és későbbiekben szülészével.



        Kérdés: 2010-06-06 07:56:00; Megválaszolva: 2010. június 06., 07:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: