• Nyomásérzés és szédülés - stressz vagy szervi probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 3 hete szédülök és enyhe nyomást érzek a fülemben és a torkomban. Nem állandóan, van, hogy napokig semmi. A szédülés helyzetváltoztatáskor jelentkezik, de nem forgó jellegű, inkább bizonytalanságérzésként tudnám leírni. A nyomásérzés olyan, mintha a fülem lenne bedugulva,de a torkomban is érzem. Voltam vérvételen és fül-orr-gégészeten is, de semmilyen eltérés nincs. A háziorvostól kaptam beutalót a neurológiára, még van két hetem az időpontig,addig sanszos,hogy megőrülök! Nem lenne teljes a kép, ha nem írnám le: elég stresszes időszak van a hátam mögött. Van egy másfél éves babám, még szoptatok. Hajlamos vagyok a hipochondriára és a szorongásra is. Ön szerint okozhat ilyen panaszokat a stressz? Van, hogy zsibbad a nyakam, a kezem a lábam. Ezt már túlságosan színes tünetegyüttesnek érzem. Köszönöm a válaszát!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a szorongás témában

        Tisztelt Kérdező, A fent leírt tüneteket okozhatja a stressz. Gyakran tapasztaljuk, hogy feszültség, szorongás hatására sokszínű és változékony tünetek jelentkeznek. A vizsgálatok persze nagyon fontosak, ki kell zárni velük a testi betegség meglétét. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. december 09., 19:33; Megválaszolva: 2017. december 11., 07:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: