• Emberi kapcsolatok. depresszió?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Pscyhológus tanácsára lenne szükségem. 22 éves vagyok nap mint nap szorongok a munkahelyemen ,nehéz beillesztkednem bárhova is mert egy visszahúzódó természetű ember vagyok. Napjaimat miután eljövök a munkahelyemről szívesebben töltöm egyedül ,mert úgy érzem ,hogy nem tudnék komunkálni senkivel ilyenkor "magamba fordulok" és nem tudok számomra mindennapos dolgokrol beszélgetni senkivel se de ha mindenképp hozzá kell szólnom ilyen témákhoz rövid tömör mondtatokkal válaszolok és ez lehet másnak sértő és úgy érzi , hogy nem érdekel amit mond vagy egy idő után már hülyének is néz (néznek) vagy hozzám se szólnak pl.: kollégák . A szabadnapjaimat gyakran egyedül töltöm mert nem vagyok kíváncsi az emberekre ,ha tervezünk egy programot esteleg előre  közel ismerőssel vagy jó munkatársammal , családtaggal előtte sok időt kell egyedül lennem és nehezen veszem rá magam ,hogy  elmenjek (legjobban annak örülnék ha lemondaná a megbeszélt programot akivel terveztük) sok egyedül töltött idö kell,hogy feltöltődjek és egy pár órát velük töltsek úgy ,hogy ne sértődjön meg esetleg ne vonjon le rólam következtetést ,hogy miért vagyok ilyen .A munkahelyemen is hasonló a szitu sok kollégámmal szemben  úgy érzem , hogy nehezen tudok megnyílni és csak akkor ha úgy látom ,hogy tényleg kíváncsi , érdekli amit mondok  ez azért furcsa mert van néhány olyan munkatársam  akiket szeretek és még elöttük is nehezen megy, van olyan napom amikor egyálltalán nem sikerül összeszednem magam és motivált maradnom hangulatom és érzéseim egyfolytában ingadoznak és nem szólok több óráig senkihez és csak dolgozom (egyébként cukrász-szakácsként ) legszívesebben egyedül lennék. A munkámban nagy szükség van a csapatmunkára és a folyamatos kommunikációra ezért sokszor  nehéz helyzetben vagyok, szeretek precízen dolgozni és odafigyelni a munkámra és ilyenkor meg aztán tényleg nehéz számomra a beszélgetés mert ha elrontom vagy nem olyan lesz mint amilyennek szerettem volna elönt a düh. Folyamatosan az jár

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a szociális fóbia témában

        Tisztelt Kérdező, A leírt panaszok a szociális fóbia tüneteinek felelnek meg. Ha elolvassa az erről írott cikkemet, biztosan ismerősnek fogja találni. http://harmoniamuhely.hu/a-szocialis-fobiarol/ A cikkben talál terápiás javaslatokat is, ez alapján el tud indulni valamerre. Tanácsos volna pszichoterápiás szakember segítségét igénybe venni. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. október 02., 20:10; Megválaszolva: 2017. október 10., 11:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: