• Mi lehet ez a bizsergés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! Az elmúlt pár napban bizsergő,kissé égő, meleg érzések jelentkeznek a testem különböző részein. Hol a lábamban, csuklómban, ujjaimban, az arcom valamelyik pontján, állkapocsban, a fejbőrön, egymástól függetlenül. Nem zsibbadás, inkább mintha kis tű szurkálások lennének, a bal oldalomon gyakrabban,de jobb oldalon is szokott. Nagyon kellemetlen és aggasztó. A fejemben is olyan érzésem van, mintha feszülne, pedig a vérnyomásom ilyenkor is normális.A nyáron jártam neurológián(ekkor mèg ilyen tüneteim nem voltak) a reflex vizsgálataim rendben voltak, koponya MR is negatív. Vérnyomásom, vércukrom rendben van. EKG normális, szívultrahangon enyhe mitralis prolapsus. Vérképem normàlis, pajzsmirigy ultrahang valamint pajzsmirigy hormon is rendben. Sajnos az utóbbi időben nagyon sokat szorongok és aggódok a különböző komolyabb betegségektől, félek ez is valami komoly problémára utal. Alakulhatott ki az előző neurológiai vizsgálat óta bármi, ami ilyen tüneteket okozna? Érdemes lenne még valamilyen vizsgálatra elmenni, vagy inkább pszichés eredetű probléma áll a hàttérben? B Vitaminokat, magnéziumot is szedek.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a fonákérzés témában

        Kedves Kérdező ! Az Ön átal leírt tünetek,- mint a vizsgálatok is igazolták,- nem szervi eredetűek.A háttérben a betegségektől való félelme,szorongása áll,ez produkálja ezeket a kellemetlen érzéseket.A gyógyuláshoz vezető úton először ezt el kellene fogadnia,és a kiváltó okok megszüntetésére koncentrálni.További vizsgálatok elvégzése jelenleg szükségtelen, csak tovább fokozná a bizonytalanságát.Ha egyedül nem tud megbirkózni a feladattal, kérheti pszichiáter, vagy pszichológus segítségét. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. szeptember 22., 17:55; Megválaszolva: 2017. szeptember 26., 06:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: