• Arc-zsibbadás és felkar zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok. Brigitta vagyok egy 30 éves egyedülálló anyuka,iker 2 éves kislányok édesanyja.(születésük óta egyedülálló anya vagyok) 2017.március közepén kórházba kerültem mentő által mert lezsibbadt a bal-lábam és bal-kezem és bal-arcom. 1hétig voltam kórházban. Egy hét alatt átestem pár vizsgálaton. Vérvételek,vizelet vizsgálat,kardiológia,koponya CT és koponya MR. Vérvétel és vizelet vizsgálat semmi rosszat nem mutatott ki. Kardiológia egy szív UH-ból állt és 24 órás EKG és vérnyomás mérésből. Eredménye.: EKG jó Vérnyomás jó. Szív UH.eredménye.: szívbillentyűk vékonyak és a szív vitorla is vékony. Koponya CT csak részlegesre sikerült mert pánikbetegségemből adódóan rosszul lettem a vizsgálat közben. A koponya MR vizsgálat szintúgy csak részlegesre sikerült mert rosszullét jött és abba kellett hagyni. Kaptam 3napig infúziót amibe állítólag Nootropil volt, plusz bentlét alatt napi 1db Aspirin Protect 100mg gyógyszert. Majd hazaengedtek a kórházból azzal hogy a részleges eredmények alapján semmit nem találtak,szedjem otthon továbbra az Aspirin Protect-et. Szedtem is tovább egészen május közepéig ugyanis a menstruációm annyira erős lett hogy a nőgyógyász javaslatára abbahagytam. Mostanában viszont újra elkezdődött a zsibbadás.Bal-felkar zsibbad sűrűn meg a bal arc rész zsibbad,napi szinten előfordul. Voltam háziorvosnál..a háziorvos "tehetetlen mert kardiológia és neurológia megvolt márciusban". Kérdésem az lenne.: Mit tegyek? Merre menjek tovább? Voltám két oldali gerinc röggenen.:semmit nem találtak. Voltam nyaki csigolya röggenen.:porc korong kopás enyhén van,de gyógyszert vagy fizikoterápiát nem igényel. Vérnyomásom napi szinten nézem többször is 90/50 és 130/80 között van..mikor milyen. Hova tovább? Merre tovább? Mert a zsibbadás napi szinten jelen van. Köszönöm előre válaszát! Brigitta

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a zsibbadás témában

        Tisztelt Kérdező, A vizsgálati eredmények azt valószínűsítik, hogy a testi tünetek hátterében lelki okok, szorongások állhatnak. Egyedüli szülőként 2 éves ikergyerekek anyjaként nagy megpróbáltatásoknak lehet kitéve. Egy kollégám felkeresését javasolnám, és az ő segítségével eldönthetnék, hogy melyik úton érdemes tovább indulni / gyógyszeres kezelés, pszichoterápia, vagy esetleg további vizsgálatok../ Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. szeptember 22., 12:28; Megválaszolva: 2017. szeptember 26., 14:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: