• Mi lehet velem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Minden 2012-ben kezdődőt. 2012-ben elvesztettem édesanyámat,rá 9 hónapra a páromat,mindketten a szemem láttára mentek el.Pár hónapra rá a mellkasom egyik pillanatról a másikra eszméletlenül szúrni kezdett,majd izzadt a tenyerem.Végig jártam a szívemmel ,tüdőmmel mindent. Sehol nem találtak semmit. Jártam pszichológushoz is ,de úgy itélték meg hogy nincs rá szükségem. A tünetek ugyan úgy fent állnak. 2015 ben megismertem új páromat akivel nagyon nehezen tudtunk egymásra koncentrálni mert az akkori párja üldözött minket. Nagyon megterhelő volt az a 6 hónap amíg nem hagyott minket békén. Ebben az időszakban újra felerősödtek ezek a tünetek. 2016 -ban újra elvégeztek vizsgálatokat de megint semmit nem találtak. 2017 ben mi elköltöztünk otthonról és másik városban élünk azóta. Néhány hete viszont megint rámtört ez az egész. Azóta napi szinten gyötör valami. Vagy a mellkasom fáj, vagy zsibad a kezem,lábam. Tünetként mostmár előjött az is ,hogy egész nap olyan mintha belenne szűkülve a világ előttem,nagyon ijesztő érzés. Egész nap azt érzem ,hogy össze esek és senki nem tud segíteni. Sajnos munkából adódóan sokszor napi 1x eszem és nagyon rendszertelenül. Alvászavaraim is vannak . Ennek oka lehet az is hogy sokszor hajnalban érek haza a munkám miatt. Nagyon rossz így,nem tudom hová fordulhatok ,de ez így már nem élet. Minden nap gyötör valami,nem merek emberek közé menni mert azonnal izzad a tenyerem,légszomjam lesz és minden kezdődik előröl. Az tény ,hogy rendkívül stresszes életet élek. Többen depresszióra és szorongásra tippelnek. A leírtak alapján tudnak segíteni?

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a szorongás témában

        Tisztelt Kérdező, A leírt tünetek minden bizonnyal pánikbetegség jelei, szorongásos eredetűek. Az életmód változtatása tanácsos volna. Ha ezzel nem tud eredményt elérni, akkor szakember segítségét tanácsolnám igénybe venni. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. szeptember 20., 05:19; Megválaszolva: 2017. szeptember 26., 14:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: