• Szivultrahang eredmeny

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jo napot! Szivultrahangon voltam mert jarok a panikrohamjaim vannak es mindig szapora a pulzusom akkor.Jarok pszichologushoz.ha nincsenek nagyobb rohamok akkor is tobbszor teszem a kezem oda a kezem es nezzem h ver...ha kicsit is gyorsabban mar panikolok..Szivultrahang eredmenyem persze a varoba jol felporgettem magam igy a vernyomasom pulzusom magas lett 150/100 p: 120 erre kaptam nebibeta gyogyszert minden reggel 1 felet szedjek majd holter vizsgalat lesz es merjem itthon a vernyomasom.ami eddig jo.kerdesem ha reggel jo vernyomast merek akkor is be kell venni a fel gyogyszert?ultrahang eredmeny : Ao asc 27mm Septum 11/13 DS 26mm bal kamrai mozgaszavar nem latszik.EF 74 szazalek billenytyuk jol nyilnak Ao vmax 1.1m/s bal pitvar hossz 38mm VCI 18mm hatso fal 12/16mm jobb kamra 14mm shunt keringes nincs pericard fluidum nincs.Mitr E es A fuzional.velemeny tachicardia mellett koros nem latszott.diagnozis sinus tachikardia hipertonia 1 anxietas.most akkor szivritmuszavarom van? Vagy nem szervi hanem psziches alapon van?es bizonytalan vagyok mert a reggeli gyogyszer elott amit kell szedni jokat merek a holter vizsgalat 2 het mulva lesz..

        Dr. Molnár Dóra válasza a tachycardia témában

        Kedves Kérdező, jó hír, hogy a szív ultrahang nem mutatott eltérést. A leírásban nem kóros ritmusképzésről lehet olvasni, hanem a normál ritmus felgyorsított formában látható az EKG-n. Valóban lehet oka a stressz ennek a gyorsabb pulzusnak, a szükséges gyógyszeres kezelésről könnyebb lesz a 24 órás EKG monitorozás eredményének birtokában dönteni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. augusztus 27., 09:14; Megválaszolva: 2017. szeptember 02., 20:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: