• Pszichés probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó estét doktor úr/nő! Most juliusban utaztam hazafele buszon, amikor rosszul lettem, zsibbadtak a lábaim és kezeim, tompák voltak az érzékeim, úgy éreztem megfulladok, nem kapok levegőt. Anyukám a busz elé jött is értem és megkértem hogy menjünk el ügyeletre, nem tudtam mivan velem, halálfélelmem volt, egyre szaporább lett a pulzusom, szédültem. Az ügyeleten nem találtak semmi komoly eltérést, de sürgősségivel beutaltak kórházba további kivizsgálásra. A tüneteim még mindig fennálltak amikor beértünk az sürgősségire, de ott sem találtak semmi szervi gondot. Bent tartottak megfigyelésre és a kórházban töltött két éjszakámon egy órát sem aludtam, pánikoltam, rosszul voltam, egyedül voltam egy kórteremben, nem bírtam feküdni, járkáltam a szobában fel-alá, féltem. Majdnem minden egyes nap érzem ezeket a tüneteket, nem tudom kontrollálni. Most is már 2 napja nem tudtam aludni, mert folyamatosan szorongok és hiába vagyok annyira fáradt, hogy a szemeim lecsukódnak, ahogy elaludnék felriadok arra hogy szaporán ver a szivem, remegek, és mintha nem vennék levegőt. A lábaim és a kezeim bizseregnek, rettentően félek attól, hogy komolyabb bajom van, és ha elalszom nem kelek fel. Ma éjjel arra ébredtem ,hogy mindkét kezem teljesen le volt zsibbadva, mozgatni tudtam, nem fájt, csak az egész a vállamtól az ujjaimig zsibbadt, füleim bedugultak, hányingerem volt és hevesen vert a szívem. Miután éreztem hogy zsibbadok rögtön felkeltem , sétálgattam a szobában és a zsibbadás elmúlt. Vérnyomásomat megmértem ami 110/75 volt és 83 a pulzusszám. Amint visszafekszem az ágyba, érzem máris a zsibbadás érzést és a szapora szívverést. Még előbb mint írtam, hogy a kórházban kizárták a szervi bajokat,ez nem nyugtat meg, úgy érzem nem vizsgáltak ki alaposan. Ezek a tünetek lehetnek valamilyen komolyabb betegség tünetei? Mit tehetnék? Köszönöm szépen a válaszát!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! Leírásából nem derült ki, hogy pontosan milyen vizsgálatokat végeztek és a végén mit véleményeztek, milyen diagnózis született. Ennek alapján nem tudom megítélni, hogy alaposan kivizsgálták-e vagy sem. Mindenesetre a tünetei nem utalnak szervi megbetegedésre. Ön feszült, szorong és ez okozza az alvászavarát, nyugtalanságát. A zsibbadás valószínű háttere, hogy kapkodva veszi a levegőt. Tanácsolnám, hogy a zárójelentéssel, ha még nem tette volna meg, keresse fel háziorvosát, aki annak alapján esetleg javasolhat gyógyszeres kezelést vagy továbbirányíthatja pszichiáterhez.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. augusztus 15., 03:15; Megválaszolva: 2017. augusztus 16., 21:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: