• Pánikzavar,szorongás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Évek óta pánikbetegséggel küzdök.minden alkalommal ezt a diagnózist kaptam a sürgősségin is.mostanában sokszor vagyok fáradt több napig.egyáltalán nincs emergiám.ezidő alatt emeltem a nyugtató mennyiségét,valószínű ennek hatására lettem jobban.most megint nem jó semmi,különbözö tünetekkel kezdődött és még most is tart.mindig félek ilyen esetekkor h.nem egy alattomos infarktusom van e éppen?csak erre gondolok.minden tünet amit olvastam ilyen.nyomasztó érzés.elkezdett 2 napja du.fájni kicsit a vállam mellkasom aztán a gyomrom is szúrkált nagyon.gyógyszer hatására a gyomorfájás elmúlt.gyengeség érzet álmosság,félelem,azóta nem alsom túl jól.ráadásul már attól a hőségtől is kikészültem, és akkor kezdődött.lehet a szìvemtől mégis?szìvultrahangon tavaly voltam.minden rendben,azt mondtak ettő nem lehetnek a rosszullétein.légszomj srb.vérvétel rendben.csak a húgysav alacsony.koleszterin 5.7 Még most is nyom a mellkasom picit.hol itt hol ott nyom fáj szúr.már nagyon elfáradtam az aggódásba.mostanában ha emelkedőnek megyek hamar felgyorsul a szìvverésem,lihegekha meggállok gyorsan elmúlik.ilyen tüneteim is vannak.de mióta egyszer előfordult ez,azóta már előre félek ha felfele kell gyalogolni.nagyon edzetlennek érzem magam.egyszer egy orvos is ezt mondza vizsgálatkor.nem tudom már mit gondoljak.kérem segítsenek.

        Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező, nyugodjon meg először is. A szívinfarktus lefolyására nem jellemzőek a tünetek. Akut rosszullét esetén azonban ügyeleti ellátás igénybevétele javasolt. Egy alapos kardiológiai vizsgálat ajánlott a panaszok alapján (fizikális vizsgálat, EKG, laboratóriumi vizsgálat, szív ultrahang, Holter és terheléses EKG) . A leletek birtokában véleményt lehet mondani az aktuális állapotáról, és tanácsot lehet adni a jövőre vonatkozóan. A napi rendszeres testmozgás nagyon fontos, az edzés intenzitását viszont a leletektől függően lehet megállapítani. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. augusztus 06., 10:01; Megválaszolva: 2017. augusztus 09., 21:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: