• Furcsa állkapocs mozgatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Párom 35 éves, hipohonder, divertikulózisa is van, amit pár hónapja állapítottak meg. Eddig 2 alkalommal járt pszichiáternél is, aki Scippa-t írt fel neki (napi 1x) a hipohondriára. A gyógyszertől általában álmosságot érez, hangulat ingadozásai is vannak, néha a semmiből nagyon maga alatt lesz pillanatok alatt. Kb. 3 napja furcsán mozgatja az állkapcsát, amire felhívtam ma a figyelmét, de állítása szerint Ő észre se vette és nem csinálja ezt, szerinte én hallucinálok. A szomorú, hogy nem gúnyolódik vagy tagad, tényleg azt hiszi Ő nem csinálja ezt és én bolondultam meg. Tudom, hogy ez furcsa kérdés lehet, de nem vicc, nem hiszem, hogy hallucinálnék, lehet a gyógyszer okozza ezt nála? Vagy ne adjunk ennek olyan nagy jelentőséget? Köszönettel: A.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a állkapocs - kényszermozgás témában

        Tisztelt Kérdező, Ez a kényszermozgás lehet a Scippához társuló extrapiramidális tünet, ami szerepel a lehetséges mellékhatások között. Ha tartóssá válna, vagy erősödne, fel kéne rá hívni a kezelőorvos figyelmét. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. július 18., 18:25; Megválaszolva: 2017. július 19., 17:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: