• Véget lehet vetni ennek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! 17 éves, 11.-es lány vagyok, jövőre végzős. Vegetatív dystoniát diagnosztizáltak nálam 1 évvel ezelőtt, 1 pánikrohammal kezdődött az egész, azóta pedig bármilyen stressz hatás ér, a következő tünetek észlelhetők: szorongás, szédülés, fejfájás, alvászavar, aluszékonyság, depresszió tünetei, sírógörcsök, koncentráció romlás, fizikálisan érzékkiesés. Valamint folyton bezárkóznék ilyenkor. Ha emberek közé megyek, úgy érzem figyelnek és valami nem stimmel rajtam. Nagyon kellemetlenül érzem magam. A tüneteim átlagosan 2-3 hétig szoktak tartani időközönként. Sajnos nagyban megnehezíti az életem ez az állapot, a jegyeim romlottak, és vizsgáznom is kellett év végén egy tantárgyból, mert nem volt elég jegyem a sok hiányzás miatt. Félek hogy hogy lesz tovább a jövőm, következő tanévben érettségizek, és nem szeretném elszúrni. Nemrég, kb 1 hónapja felírt egy orvos a gyerekklinikán Frontint, a leggyengébbet abból is. Azt szeretném tudni, hogyha szedem rendszeresen a napi 1 adagot belőle, akkor elmúlhat tőle a "betegségem" vagy esetleg más módszert kéne alkalmazni? Tudniillik, lassan 1 éve már pszichológushoz is járok, de igazság szerint a beszélgetés nem enyhíti a panaszaim, így kissé feleslegesnek is érzem ezt. A kérdésem az lenne, hogy el lehet e mulasztani valahogy véglegesen ezt az állapotot, és ha igen, hogyan? 1 éve vagyok csak benne ugyan, de ez az 1 év pokol volt számomra és nem szeretnék örökké így maradni. Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a gyógyszerszedés témában

        Tisztelt Kérdező, A nyugtató mellett antidepresszáns szedése lehet hatékony a szorongásos tünetek oldásában. Kéne beszélnie a kezelőorvosával ezügyben. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. július 12., 09:47; Megválaszolva: 2017. július 14., 14:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: