• Stresszoldás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Pm okozta nagymértékű és gyorsan átcsapó hormoningadozás miatt pszichésen labilis lettem; levertség majd állandó izgatottság/túlzó feszültség kezdett rajtam eluralkodni, amit nem tudtam kezelni, s sajnos heves szorongásos epizódokba kezdett áttörni. Mielőtt generalizálódik, a napokban elmentem hát a pszichiáterhez, aki kimondott ,,stresszoldót" írt fel (aneptinexet)- amit pm műtétig -hormonbeállításig- szedek majd. Mivel korábban nem voltak mentális nehézségeim, így néhány kérdésem lenne Önhöz; 1. A beállítós (1-3 hét) időszakban mire számíthatok? A tünetek (szor/dep) felerősödnek vagy csaponganak?! Érdemes-e ilyenkor a nagyobb szorongást kiváltó helyzeteket kerülni?( pl. csak 2 napja szedek fél adagot, otthon okés vagyok- ha jön is a szorongás, nem tud kiteljesedni, de ma elmentem sétálni (40 percre)(ezelőtt pont vásárlás közben kapott el egy hullám) és nem menekültem el, de jelentkezett a szorongás, és nem volt tompa; arczsibbadás, orrdugulás, nehézlégzés, idegesség, gyomorgörcs, feszültség. Nem szeretnék bezárkózni, agorát vagy pánikot is kapni, de sokkolni se szeretném magam érzékeny időszakban.2. A gyógyszer mellett sportolok, autogénezek, relaxálok. Ihatok-e pluszban citromfűteát is?( sokat segít) 3. A pm rendezése valóban segít majd a pszichés egyensúly helyrebillentésében? 4. A gyógyszer beállás után megszűnnek a fennálló panaszaim, vagy csak várhatóan tompulnak?5.Ön javasolná-e nyugtató szedését is? Válaszát köszönöm!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a szorongás kezelése témában

        Tisztelt Kérdező, Az aneptinex 1-3 hét alatt fejti ki hatását. Az első napokban elképzelhető, hogy fokozza a tüneteket, de utána ez lecseng. Az állapot stabilizálódásáig érdemes kerülni azokat a helyzeteket, amelyek kifejezett szorongást okoznak. Citromfűteát lehet inni kiegészítésként.A sportolás is jót tesz. Nyugtató szedését csak akkor javaslom, ha kifejezettek a tünetek. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. június 30., 23:26; Megválaszolva: 2017. július 14., 12:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: