• Sziv probléma vagy pánik okozta szoronás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr ÚrNő! Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy sajnos nemtudom eldönteni, el választani ha úgy tettszik a szervezetem jelzéseit. A probléma a következö: Folyamatos mellkasi panasz, ezalatt azt értem ,hogy olyan mintha görcsölne a szivem, bal kar zsibbadás fejfájással,és némi gyengeség. Mostanában a vérnyomásom sem normális, legalábbis nekem nem: 1368596 úgy átlagban. Ez sosem volt jellemző. Sokszor rzem ,hogy szalad a szivem.... Sokféle kivizsgáláson túl vagyok, holter ami áprilisban volt , teljesen negativ lett, annyi hogy a pulzusom volt magasabb kb110 diagnozis: Palpitacio. Erre kaptam concordot 1.25 öst. De nem szedtem. Kb egy hónapja volt azív uht az is negatív, ekg vérvétel negatív.( gottségen kardiologiai intezetben). Mondhatni jó párszor jártam ott ezekkel a panaszokkal, sürgősségin is. Mint emlitettem, pánik beteg vagyok... Mejet gyógyszeresen kezelnek és hetente járok speciális foglalkozásokra. Sajnos ettől függetlenül úgy érzem, hogy valami nincs rendben. A concordot a körzeti orvos javaslatára kezdtem el szedni a már emlitett adag negyedét csak....szerinte nem indokolt s csak nagyon ovatosan. Szedem kb három napja de semmi változás a pulzus az eget veri sőt mellék hatásokat is tapasztalok... Azt tudni kell, hogy nem mindig szedem be rendesen a pánik gyógyszereket,(cipralex, rivotril). Lehet hogy a sok gyogyszer eggyüttes hatása okozza ezt, az össze vissza szedés, vagy valóban megbujik valami a háttérben. Ebben kérném ki a véleményét, segítségét! Mert hát ugye nem mehetek minden nap kardiológiára.... Tisztelettel: Edina

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a szív panasz, pánikbetegség témában

        Tisztelt Kérdező, Ez nagyon kevés gyógyszer. A cipralex terápiás adagjának a negyedét szedi, azt sem mindig. Ilyen adagtól nem várható érdemi terápiás hatás. Inkább azt kéne emelni, és a Rivotril adagját megpróbálni csökkenteni, mert ahhoz előbb-utóbb kialakul a hozzászokás. A mellkasi panaszok valószínűleg szintén a pánikbetegség tünetei közé tartoznak. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. június 18., 17:24; Megválaszolva: 2017. június 27., 12:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: