• Szívritmuszavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 21 éves egyetemista lány vagyok. Sokat idegeskedem, pánikbeteg vagyok évek óta. Azzal a problémámmal kapcsolatban szeretnék Öntől kérdezni, hogy már több, mint fél éve elég gyakran érzek szapora szívverést, extra dobbanásokat és sokszor olyan érzésem van, mintha zörögne a szívem. A szapora szívverés gyakran légszomjjal jár, előfordul, hogy éjszaka is felébredek rá. Egy hónapja voltam kardiológusnál vizsgálaton, volt EKG, ultrahang, 24 órás EKG... eddig minden negatív, minden rendben találtak. Ennek ellenére még mindig sokszor érzem a tüneteket. Elképzelhető, hogy mégis van valami bajom, vagy ez már az idegességtől van? Most kaptam egy Cardy gépet, ami 3 hétig lesz nálam, elvileg azzal dől majd el minden. Sokszor attól félek, hogy hirtelen megáll a szívem. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel, Adél

        Dr. Molnár Dóra válasza a Szapora szívverés témában

        Kedves Kérdező, először is nyugodjon meg, mert a folyamatos stressz hormon emelkedés, amelyet a tartós szorongás okoz, eredményezheti a fenti tüneteket szervi szívbetegség nélkül is. Az eddigi vizsgálatok már egy sor súlyos szívbetegséget kizártak szerencsére. Természetesen hasznos még a további megfigyelés, várja meg a Cardy-vizsgálatnak az értékelését, a panasz alatti EKG segíthet eldönteni a további teendőket. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. április 01., 23:45; Megválaszolva: 2017. április 02., 09:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: