• Antidepresszáns mellékhatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg! 37 éves férfi vagyok. Pánikzavarra és szorongásra 10mg. Scrippa gyógyszert kaptam. Az 1.és 2.nap fél adagot a 3.naptól már egy egészet kellett szednem. A gyógyszereket a reggeli órákban veszem be. A pánikrohamok már a 5.naptól megszűntek. Problémám az, hogy most a 11. napnál tartok és még mindig problémát okot a gyógyszer mellékhatása. (kaptam Frontint is de azt csak az első napokban szedtem mert akkor rosszabb volt) Furcsa, hogy napközben nem fáradok el,pörgök a pulzusom is gyakran szaporább mint előtte volt és néha tenziós fejfájás is jelentkezik. A fő probléma viszont az, hogy esténként még mindig nyugtalan és feszült vagyok éjszaka nem tudok rendesen aludni mert sokszor felébredek, a pulzusom is szaporább ilyenkor. Meddig tart a gyógyszer mellékhatása? Lehet, hogy a 10mg. túl nagy adag? Lehet, hogy ezek a mellékhatások megmaradnak a kúra időtartama alatt? Mennyi a legrövidebb kúra időtartama? Válaszukat köszönöm!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a antidepresszáns hatása témában

        Tisztelt Kérdező, A Scippa mellékhatása 3-4 nap alatt le szokott csendesedni. Azt is el tudom képzelni, hogy inkább kevés még a gyógyszer hatása, mert az 7-14 nap alatt, néha lassabban fejlődik ki. Az esti feszültséget, alvászavart átmenetileg lehetne Frontinnal mérsékelni. Fél évben szoktuk meghatározni a legrövidebb időtartamát az antidepresszánsnak. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. március 01., 12:05; Megválaszolva: 2017. március 05., 22:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: