• Neurologikus, pszichés esetleg más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! December 17-én véres széklettel SBO-ra kerültem. Vizsgálatok után gasztroenterológiai kivizsgálást javasoltak a háziorvosomnak. A vizsgálatok jelenleg is folynak eredmeny febr 28-án várható. De ettől független problémával keresném meg Önt. Az eset után (közben is) folyamatos félelem érzetem van. Jelen pillanatban ott tartok, hogy viszonylag állandó jelleggel érzem a fejem. (Nehéz fej érzet, tarkó és homlok közeli fájdalom kisebb szédüléshez hasonlítható érzés). Nem mondanám effektív fájdalomnak de igen kellemetlen számomra és sokszor gátol feladataim elvégzésében. Továbbá a közérzetem drasztikusan romlott a betegség előtti állapothoz képest. Ezenkívül állandó félelem és szorongás kerülget (szinte minden felmerülő élethelyzetben) amely 90%-ban magasabb pulzussal is jár es mellkas tájéki fájdalommal. Továbbá haláltól való félelem is megjelent az életemben és ekkor a fenti tünetek sokszorozódnak. A fenti tüneteken kívül zsibbadnak az alkarjaim és sokszor érzem magam erőtlennek az állkapcsom mintha jobban megfeszülne az eddig tapasztaltaknál. Amennyiben koncentrálok vmire vagy vmi leköti figyelmem, akkor a fenti tünetek drasztikusan gyengülnek vagy teljesen el is múlnak. A feladat elvégzése után kis időn belül visszatérnek. Továbbá alváskor sem tapasztalom őket. Testalkatom: 170 cm. 80kg. Nem sportos zömökebb testalkat. A fentieknek köszönhetően az étkezésem mégrendszertelenebbé vált. Közérzetem romlott feladataim nem tudom ellátni. Testsúlyom csökkent. A tünetek csökkenése érdekében egyre többet töltök fekve. Mit tudok tenni az ügyben hogy ezek a nem várt tünetek elmúljanak? Kihez fordulhatok, milyen orvost keressek fel elsődlegesen a problémával? (Neurologus, pszichiátria, esetleg vmi más?) Köszönöm válaszát.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a szorongás témában

        Tisztelt Kérdező, A leírtak alapján azt valószínűsítem, hogy a véres széklettel, kivizsgálással együtt járó pszichés tüneteket tapasztalja. Remélhetőleg a megnyugtató, negatív leletek birtokában csökkenni fog a szorongása is. Ha nem így történne, keresse fel egy pszichiáter kollégámat. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. február 17., 19:25; Megválaszolva: 2017. február 19., 15:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: