• Pánik - Hogyan javítható az állapotom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        9 éve pánik beteg vagyok, rengeteg helyen voltam, sok gyógyszert kipróbáltam, mégsem jutok semmire. Az összes spórolt pénzünk a betegségemre ment el, mégsem tudok még dolgozni sem, vagy a kislányommal elmenni valahova. Mit tegyek vagy kihez forduljak?

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Ma nagyon divatos a "pánikbetegség" kifejezés, de szerintem sokkal kevesebb valóban pánikos van, mint amennyi annak hiszi magát, vagy akit ezzel a diagnózissal kezelnek. Lehet, hogy ön sem az, de mivel soraiból semmiféle információ nem derül ki tüneteiről, így ez látatlanban eldönthetetlen. A valódi pánik gyógyszeresen és/vagy pszichoterápiával jó eséllyel kezelhető, de sok esetben valóban tartós gyógyszerszedés szükséges a szinten tartáshoz.

        Miután azt írja, már rengeteg helyen volt, rengeteg gyógyszert kipróbált, így nehéz szívvel mondom, nem lehet mást tenni, minthogy a gyógyulás érdekében tovább kell keresnie a megoldást, akár újabb orvos váltással. Ne veszítse el a reményt, anélkül nagyon nehéz meggyógyulni, és a pozitív akaraterőt semmiféle gyógyszer vagy terápiás módszer nem tudja helyettesíteni.

        Jó egészséget kívánva: Dr. Dinya Zoltán pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-01 15:11:06; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 10:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: