• Pánikbetegség?Hipohondria?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következő problémával fordulok Önhöz. Körülbelül egy éve beszedtem egy fajta állítólag természetes táplálék kiegészítőt (Hard Fx), ami mára kiderült, hogy Amerikában betiltott szer lett (bár Magyarországon még mindig árulják üzletekbe). Nem vagyok biztos benne, hogy ennek köze van a gondomhoz, de elképzelhető, hiszen azóta jelentek meg a tüneteim. Alapból is ideges természet vagyok és régebben is stresszes életet éltem, de mára a helyzet sokat romlott. A tüneteim: emésztési problémák, hasmenés, hasi fájdalmak (mindig máshol), mellkas nyomás, balkar zsibbadása, légszomj, remegés, állandó félelem a szívrohamtól és egyéb komoly betegségektől. Mára annyira súlyossá vált a helyzet, hogy ha nem koncentrálok eléggé van, hogy bepánikolok, ilyenkor, ha beveszek egy nyugtatót az többnyire segít bár már kétszer is előfordult, hogy ügyeletet kellett hívni. Éjszakánként többször felriadok arra, hogy daganatom van, ilyenkor ellenőrzöm, hogy az érintett terület rendben van-e. Nappal pedig rengetegszer gondolok arra, hogy valami komoly bajom van, naponta már többször jelentkezik a mellkas nyomás és a karzsibbadás is. Gasztroenterológusnál jártam, ott mindent rendben találtak. Bár találtak egy epepolipot és megállapították, hogy valami gyulladás volt, ami gyógyulóban van, amiatt jelentkezhet hígabb széklet és a nem megfelelő emésztés. EKG-t is készítettek, az is rendben volt. Igyekszem nyugodtabban élni és változtatni az életmódomon, de ezidáig nem javult az állapotom. Kérem segítsen, hogy mit tehetnék gyógyulásom érdekében. Alternatív gyógymódok is érdekelnének, mert a gyógyszerekben nem igazán bízok meg, mivel azt hallottam, hogy csak addig szünteti meg a tüneteket, amíg szedem és utána sokkal rosszabb lesz a helyzet. Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Árki Ildikó válasza a szorongás témában

        Tisztelt Kérdező! Tünetei szorongásos betegség tünetei lehetnek, de a szervi betegséget ki kell zárni. Úgy látom erre irányuló vizsgálatok már történtek is. Pszichoterapeuta, vagy pszichiáter segítségét kellene igénybe vennie az állapot javuláshoz.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Árki Ildikó
        Dr. Árki Ildikó

        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. március 28., 15:17; Megválaszolva: 2013. március 30., 01:15

        Tudjon meg többet: szorongás

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! Problémám egy hónappal ezelőtt kezdődött. Akkor volt először, hogy leültem, s hirtelen rosszul lét fogott el. Szorított a mellkasom, verejtékeztem, szédültem, közel éreztem magam az ájuláshoz. Lefeküdtem gyorsan, s így hamar...
        Tisztelt Doktor úr/ Doktornő! Lassan 4 éve pánikbeteg vagyok. A betegségem és a tüneteim igen széles palettát öleltek fel. Agyvérzéstől kezdve szívrohamon, cukorbetegségen, trombózison át minden létező betegséget beképzeltem magamnak. A...
        Tisztelt Doktorno/Doktorur! Hatter: 9 evig szedtem Sertadepit panikbetegseg miatt, amirol egy honapja kezdtem lejonni, mert noha a pszichiaterem szerint inkabb emelni kellett volna, en mar 2 eve elkezdtem ra gyanakodni es mara biztos lettem benne, hogy tobb...
        Tisztelt Doktor úr/Doktornő!Az lenne problémám, hogy azt vettem észre, már hat hónapja, hogy merevedéskor a péniszem nem „nő meg” akkorára, mint korábban. Eddig átlagos, 14 centiméter hosszú volt teljesen merev állapotban, de most csak 12....
        Tisztelt Doktorno en messzirol irok Marosvasarhelyrol leirnam az eletem soran tortent azbesztexpoziciokat gyerekkoromban jatszottam egy akkor epulo tombhazlakasban akkor meg csak a csupasz falai voltak meg de amint tudjuk epitkezeseknel hasznaltak azbesztet...
        Egy kedves ismerősöm problémájával szeretnék Önökhöz fordulni. Ennek az ismerősömnek 6 éve volt egy látásjavító műtétje, amit 1 évvel később újra meg kellett ismételni... ... Ezután pedig állandóan attól félt, hogy túlságosan...
        Tisztelettel! Három hete volt egy laporoscopos vese műtétem,a vesém egy részét a rosszindulatú daganattal együtt eltávolították.Kb.egy hete kezdődtek a panaszaim,fulladok,alvászavaraim vannak és sokat verejtékezem főleg éjjel.A vizeletembe...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 3. félévemet töltöm az egyetemen, és eléggé stresszes számomra. Az első félévben semmi gond nem volt. A második félévben kezdődött a stresszelés. Előtte nem is tudtam róla, hogy vannak ilyen gondjaim. A 2. és...
        Tisztelt Doktor Úr / Nő! Sajnos nagyon szorongós, idegeskedős típusú vagyok. Problémám tavasszal kezdődött amikor egy földrengés miatt nagyon megijedtem. Utána a vérnyomásjelző szabálytalan szívverést jelzett ki többször,valamint gyakran...
        Tisztelt szakértő, Érdeklődnék, hogy van -e okom ijedelemre, tegnap társaságban jártam Magyarországon, Szegeden. Megismerkedtem egy dán meleg férfival aki 2-3 hete van itt, előtte Budapesten élt. Miközben beszélgettünk, közelebb hajoltam,...
        Mikor szóbeliznem kell mindig félek,van amikor remegek is,pedig tudom az anyagot és rengeteget tanulok.Egyszerűen nem bírok megszólalni.Mit kéne csinálnom,hogy ne izguljak ennyire.
        20 éves vagyok.! 8 hónapos kislányom van , akinek születése után egy két hónappal furcsa tüneteim jelentkeznek azóta is egyre többször érzem magam rosszul.. ! Orvost váltottam mert az előzőm nem volt hajlandó elküldeni vizsgálatokra és...
        Íme az előző kérdés,az ön válszával:/köszönöm/Végeztessek újabb tesztet?Ön szerint "kizárható" a HIV?Ha emelkedik a vas-szintem mire utalhat?Köszönöm válaszát!!-----------------------------------Jó napot Doktornő!Szeretném kérdezni...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Elég sok cikk jelenik meg a mélyvénás trombózisról, és emiatt gondoltam megkérdezem egy nemrég megesett rosszullétemet. Ami miatt erre gondolok, az az, hogy már évek óta, mióta nebiletet szedek, eléggé alacsony a per...
        35 éves nő vagyok, sajnos elég stresszes az életem. Körülbelül 2 hete olyan érzés van a gyomromban, mellkasomban, vállamban és a hátamban, mint amikor nagyon izgulok valami miatt, bizsergés fut rajtam végig, van amikor órákon át. Néha...
        Tisztelt Doktor! Lassan 3 hete,hogy egy foci esés következtében nagyobbat estem. ( Közvetlenül a fejemet nem érte ütés) Ezután 1 hétig körülbelül nagyon picit néha fájt a fejem! Ennyi idő elteltével van rá esély,hogy vérömleny alakult ki...
        Tisztelt Dr. 19 Éves koromban diagnosztizálták nálam az MPS-t. Azóta időszakosan visszatérőek a tünetek vagy csak felfigyelek a tünetekre. Igazából nem tudom eldönteni a tény az ,hogy ilyenkor rettegek és félek és néha nehéz elvégeznem...
        Szép napot kívánok. érdeklődni szeretnék, hogy tavaly nyáron nagyfokú idegi lelki kimerültségem volt pánik rohamokkal. akkor volt fej ct, volt szív ekg, terheléses ekg, szív ultrahang, és azóta több ekg, kardiológiai, szívállapot felmérő...
        Tisztelt Dorktor Nő / Ùr! Kérdésem az lenne, hogy kb. 3 hete èszleltem egy csomót az àgyèkomban, borzasztòan megijedtem, jelenleg Angliában élek és az itteni orvosi ellátás nagyon rossz, legközelebb csak 1 hónap múlva tudok haza menni!...
        Pánik beteg vagyok 20 éve.6 éve diagnosztizálták a mitralis prolapsust,amire semmi gyógyszert nem kaptam.A két betegség összefüggésben van egymással,felerősíthetik a tüneteket?Mint légszomj,heves szívdobogás,torok szorítás.Mit ajánlatos...