• Pánikbetegség?Hipohondria?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következő problémával fordulok Önhöz. Körülbelül egy éve beszedtem egy fajta állítólag természetes táplálék kiegészítőt (Hard Fx), ami mára kiderült, hogy Amerikában betiltott szer lett (bár Magyarországon még mindig árulják üzletekbe). Nem vagyok biztos benne, hogy ennek köze van a gondomhoz, de elképzelhető, hiszen azóta jelentek meg a tüneteim. Alapból is ideges természet vagyok és régebben is stresszes életet éltem, de mára a helyzet sokat romlott. A tüneteim: emésztési problémák, hasmenés, hasi fájdalmak (mindig máshol), mellkas nyomás, balkar zsibbadása, légszomj, remegés, állandó félelem a szívrohamtól és egyéb komoly betegségektől. Mára annyira súlyossá vált a helyzet, hogy ha nem koncentrálok eléggé van, hogy bepánikolok, ilyenkor, ha beveszek egy nyugtatót az többnyire segít bár már kétszer is előfordult, hogy ügyeletet kellett hívni. Éjszakánként többször felriadok arra, hogy daganatom van, ilyenkor ellenőrzöm, hogy az érintett terület rendben van-e. Nappal pedig rengetegszer gondolok arra, hogy valami komoly bajom van, naponta már többször jelentkezik a mellkas nyomás és a karzsibbadás is. Gasztroenterológusnál jártam, ott mindent rendben találtak. Bár találtak egy epepolipot és megállapították, hogy valami gyulladás volt, ami gyógyulóban van, amiatt jelentkezhet hígabb széklet és a nem megfelelő emésztés. EKG-t is készítettek, az is rendben volt. Igyekszem nyugodtabban élni és változtatni az életmódomon, de ezidáig nem javult az állapotom. Kérem segítsen, hogy mit tehetnék gyógyulásom érdekében. Alternatív gyógymódok is érdekelnének, mert a gyógyszerekben nem igazán bízok meg, mivel azt hallottam, hogy csak addig szünteti meg a tüneteket, amíg szedem és utána sokkal rosszabb lesz a helyzet. Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Árki Ildikó válasza a szorongás témában

        Tisztelt Kérdező! Tünetei szorongásos betegség tünetei lehetnek, de a szervi betegséget ki kell zárni. Úgy látom erre irányuló vizsgálatok már történtek is. Pszichoterapeuta, vagy pszichiáter segítségét kellene igénybe vennie az állapot javuláshoz.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. március 28., 15:17; Megválaszolva: 2013. március 30., 01:15

        Tudjon meg többet: szorongás

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        kedves doktornő! Az volna a gondom hogy túl sok a félelmem és vasárnap óta erősen szorongok. Az előtt saját magam kezeltem vitaminokat és sok testmozgással és egész jól voltam. 1,5 évig elég sokat javultam. De múlt hét pénteken oda voltam...
        Joestet kivanok doktorno kerem nyugtasson meg hogy nem szivinfarktusom van panikbeteg vagyok iment ultem a szeken igaz megnyomtam a hatam vagyis a karzatja nyomta es most a jobb felol a lapockam alatt annyira szur valami mikor mozgatom a kezem vagy en mozgok...
        Szép Jó Napot! Nem tudom, hogy mit tegyek. Már régóta, bizonyos időközönként elkap egy idegroham ami hasfájásban/hasmenésben és remegésben nyilvánul meg. Váratlanul szoktak jönni akár izgalom hatására is. Pl.: Ha beülök enni valahová,...
        Szorongásos pánikbeteg vagyok. Pszihoterapeutához járok,igaz eddig egyszer voltam. 5 éve kezdődtek a pánikrohamok,de az akkori autogén tréningel leküzdöttem. Fél éve jelentkezett nálam megint, amikor rohamom volt és azóta rendszeresen...
        Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy az utóbbi időben azt vettem észre, hogy a fotókon az egyik szemem kisebb a másiknál.Eddig azt ggondoltam hátha épp akkor úgy néztem, és azért, de most már szinte minden képen...
        Tisztelt Doktornő!Szorongásos pánikbetegségre szedek xanax-floxet antidepresszánst (a Floxetet most kezdtem). Kérdésem lehet ezek mellett citromfű,orbáncfű ill.galagonya teát rendszeresen fogyasztani?Csak a teák nem segítettek. Ill. olvastam még...
        Üdvözlöm! A problémám a következő, igazából több dologból tevődik öszsze és szeretném kiegészíteni a megfigyeléseimmel. Tehát már 2 éve küzdök gyakori visszatérő hasmenéssel. 1 éve voltam gasztroenterológián ahol a tükrözés...
        Tisztelt Doktornő! Szorongásos pánikroham miatt 4-5 éven át szedtem Olwexya 150 mg-ot naponta 1-et. Egy éve az aktuális kontrollon (Szorongás ambulancia) felvetettem, hogy csökkenteném a dózist, illetve ha lehetséges, letenném a gyógyszert....
        Tisztelt dr ur. Nő. Már elég régóta nehezen nyelek 3 éve kezdődött kb. Idokozonkent egy kicsit jobban tudok nyelni. A másik meg ugyanennyi ideje ramjonnek rosszullétek. Erős szivdobogas. Magas pulzussal. Nyugalmi allapotban szivdobogas...
        Tisztelt Doktornő! Gyógyszerekkel kezelt pánikbeteg vagyok. Most készülök pszichiátert váltani. Gyógyszereim: Citapram 20mg, Xanax Sr 0,5: 2x1, valamint Concor Cor-t is szedek. Nagyjából egy éve szedem a gyógyszereket ebben az adagban és...
        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! A panaszom immár 9 hónapja kezdődött (2014.03.06-án jelentkeztem először kardiológián), mely bal oldali, szív tájéki szúrás, nyilalás, nyomás volt. Ezek után még 5-6 alkalommal mentem be a sürgősségire ezzel a...
        Tisztelt Szakértő! Egy furcsa kérdéssel fordulnék Önhöz. Tegnap este vettem észre, hogy a bal bordaív csontjától lejjebb - nem egészen a hasam közepén, hanem inkább valahol mellette - két ujjnyival fáj valamim - csak egy ponton. Először...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 25 évesként pánikzavart ill. agorafóbiát diagnosztizáltak nálam, egyetlen kérdésem lenne, lehet-e szedni Betaloc gyógszert egyidejűleg, az Escitalopram Actavis gyógyyszerrel, mert pszichiáteremnek elfelejtettem...
        Tisztelt Webbeteg Szakértő! Problémáim tavaly februárban kezdődtek ,egy családi betegség után.Előtte nagyon ritkán mentem orvoshoz,ez után viszont szinte hetente/kéthetente.Rengeteg vizsgálatom volt,többszöri...
        Tisztelt Dr.Nő! A párom miatt írok önnek,sajnos nincs munkája,és nem tud orvoshoz fordulni.Mostanában elég rosszul van és nem tudom igazán mit tehetnék érte hogy jobban legyen.Amikor legutóbb orvosnál volt azt mondták neurológiai problémája...
        Tisztelt Doktor úr/nő! Azért fordulok Önökhöz,mert a gyermekháziorvosomat nem is érdekli mi bajom van csak ad egy igazolást aztán "örülhetek"... Lényegében azért fordultam Önökhöz ,mert mostanában többször ill. gyakran nyomásérzetem...
        Tisztelt Doktornő/Doktorúr ! Itthon 2 kutyám van egy labtador és egy magyarvizsla. Nagyon szeretem őket és engem fogadtak el gazdának is sosem féltem tőlük. Azonban 1 hete megkért a szomszéd hogy menjek be náluk egy papirért ám nem számoltam...
        Kedves doktornő! A problémám 1 hónapja kezdődött amikor lázas voltam,amikor kigyógyultam utánna keserű ízt éreztem a nyelvemen ami mostanáig is megvan. Azóta voltam kétszer vérvételen,kenetet vettek a mandulámról,vizeletemet is...
        Tisztel doktor Problémám anyám idegbeteg vol ideggyogyi8ntézetbe halt meg. örökölhetem e hajlmot. én fiatalkoromba erős alkoholista voltam. Majd 33 évesen solyos májgyulladásom,hasnyálmirigygyuladás és epevezeték gyuladásom volt amelytől...
        35 éves nő vagyok. Körülbelül 1 hónappal ezelőtt írtam, hogy bizsereg a mellkasom. Szerencsére az elmúlt, voltam EKG-n, azt mondták minden rendben. Most viszont elég erős mellkasi szorításom van, olyan, mintha húzódna a mellkasom a...