• Pánikbetegség?Hipohondria?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következő problémával fordulok Önhöz. Körülbelül egy éve beszedtem egy fajta állítólag természetes táplálék kiegészítőt (Hard Fx), ami mára kiderült, hogy Amerikában betiltott szer lett (bár Magyarországon még mindig árulják üzletekbe). Nem vagyok biztos benne, hogy ennek köze van a gondomhoz, de elképzelhető, hiszen azóta jelentek meg a tüneteim. Alapból is ideges természet vagyok és régebben is stresszes életet éltem, de mára a helyzet sokat romlott. A tüneteim: emésztési problémák, hasmenés, hasi fájdalmak (mindig máshol), mellkas nyomás, balkar zsibbadása, légszomj, remegés, állandó félelem a szívrohamtól és egyéb komoly betegségektől. Mára annyira súlyossá vált a helyzet, hogy ha nem koncentrálok eléggé van, hogy bepánikolok, ilyenkor, ha beveszek egy nyugtatót az többnyire segít bár már kétszer is előfordult, hogy ügyeletet kellett hívni. Éjszakánként többször felriadok arra, hogy daganatom van, ilyenkor ellenőrzöm, hogy az érintett terület rendben van-e. Nappal pedig rengetegszer gondolok arra, hogy valami komoly bajom van, naponta már többször jelentkezik a mellkas nyomás és a karzsibbadás is. Gasztroenterológusnál jártam, ott mindent rendben találtak. Bár találtak egy epepolipot és megállapították, hogy valami gyulladás volt, ami gyógyulóban van, amiatt jelentkezhet hígabb széklet és a nem megfelelő emésztés. EKG-t is készítettek, az is rendben volt. Igyekszem nyugodtabban élni és változtatni az életmódomon, de ezidáig nem javult az állapotom. Kérem segítsen, hogy mit tehetnék gyógyulásom érdekében. Alternatív gyógymódok is érdekelnének, mert a gyógyszerekben nem igazán bízok meg, mivel azt hallottam, hogy csak addig szünteti meg a tüneteket, amíg szedem és utána sokkal rosszabb lesz a helyzet. Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Árki Ildikó válasza a szorongás témában

        Tisztelt Kérdező! Tünetei szorongásos betegség tünetei lehetnek, de a szervi betegséget ki kell zárni. Úgy látom erre irányuló vizsgálatok már történtek is. Pszichoterapeuta, vagy pszichiáter segítségét kellene igénybe vennie az állapot javuláshoz.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. március 28., 15:17; Megválaszolva: 2013. március 30., 01:15

        Tudjon meg többet: szorongás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt dr, februártól szenvedek nem tudom mitörtént velem, volt egy abortusztom és rá egy hétre rosszul lettem este.fájt a szívem környékén és menekülési pánik jött rám.A házi orvos azt monda idegkimerültség. Egy hónapig a gyengébb...
        Üdvözlöm 26 éves férfi vagyok. Kb két hete mind a két mellbimbóm megvan duzzadva, érzékeny, mind a kettőben két csomót érzek, ami kiis látszik fehér színű, körülöttük fehér pontok vannak. Már régebben is volt így, mikor zsírosabbat,...
        Tisztelt Doktornő!Kérdéseim nem magam miatt,barátom számára lenne szukséges Ön segitsége.Egz összetett problemárol volna szo..az alap nehézseg kovetkezo lenne:barátom egy ideje rosszullétektől szenved közel 2 hónapja,mi hetente több...
        Tisztelt Doktornő! Másfél éve szedek 20 mg Rexetint diagnosztizált pánikbetegségre, és ruminációra. A tüneteim megszűntek, kiegyensúlyozottnak érzem magam. 13 évvel ezelőtt már volt egy 1 éves pánikos időszakom, akkor Floxettett...
        Tisztelt Doktronő! Ma voltam kontrollon pszichiátrián és a doktor úr azt mondta, hogy egészségesnek nézek ki, így az antidepresszánst (Scippa) felemeli 10mg-ról 20mg-ra.Reggelente egyet kell szednem és 2x1 Frontint 0,25mg(amit próbáljak majd...
        Kedves Doktor Nő! Évek óta szedem a Frontint /3X1 0.50-est/ mert pánik beteg vagyok, illetve inkább állandóan stresszelek, mindig félek valamitől, nem szeretek kimozdulni itthonról, rosszul vagyok a tömegben, és állandóan olyan enerváltnak...
        Kedves Doktornő! Három gyermekem van, és a középső gyermekemmel kapcsolatban szeretnék kérdezni pár dolgot. A kisfiam 11 éves, nagyon jó tanuló kisfiú. Kb. 1.5 hónapja pánikszerű rohamok jelentkeztek nála. azzal kezdődött, hogy...
        Tisztelt Doktornő! Fél évvel ezelőtt, munkahelyi stressz hatására pánikrohamok törtek rám, az akkori tünetek heves szívdobogás, eszméletvesztéstől való félelemérzet, egyszer-kétszer zsibbadás érzés kísérte. Szerencsére túl tudtam...
        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! 10 éve szedek rivotrilt napi 1,5 mg-ot, soha nem olvastam el a betegtájékoztatót, de tegnap a szeme elé került, mellékhatásoknál ezt írja: "szívelégtelenség beleértve szívleállás" na azóta rettenetesen szorongok,...
        Tisztelt doktornő /úr! Pár napja többször érzem hogy szúr a szívem és enyhén fáj és ilyenkor bepánikolok hogy lehet hogy rohamom lessz megkértem a vérnyomásomat ami 114/74pulzus 68.Lehet hogy pánikroham ami már többször volt. De mégis...
        A mai nap folyamán nagyon kóvályog a fejem, feszítő érzéssel együtt, nem kimondottan fáj, nem körkörös szédülés, nin tőle koordinációs és mozgás zavarom, csak erősebben feszít, kóvályog. Gyakran előfordul, enyhébben, de most kicsit...
        Kedves dr nő. Szorongásos, vagy szimpatikus túlsúllyal jellemezhető panaszaimra, több gyógyszer kipróbálása után- pszichiáter révén- a frontin, lokren kettős együttes alkalmazása valamelyest segít, úgymint szorongás és vérnyomás...
        Tisztelt Dr. Úr/Nő ! 2015 feb 6-n kezdődtek a pánikrohamaim először.. Általában stressz útján kerülget több esetben vagy olykor spontán jön. azóta fájdogál a gyomromnál, meg olykor a hasamnál... azt mondták, hogy ilyenkor a savam okozza a...
        Tisztelt Doktornő! Januárban koponya és nyaki gerinc MR vizsgálatot kért az idegsebész, szédüléses panaszaim kivizsgálására. A vizsgálat klausztrofóbia miatt nem sikerült. Orvosom javaslatára pszichiáterhez kerültem,és kiderült...
        Tisztelt dr.nő!! Már 4 honapja egy folytába ki hagya szivem rosszul vagyok az utcás sokat járok sürgöségire.. de nem találnak semit,de nagyon agaszt hogy mindig ki hagy..ha emelek ha fekszek mindig!! már bele örülök halál félelmem van töle!!...
        Tisztelt Doktornő! 24 éves kisgyerekes anyuka vagyok. Hónapok óta küzdök mellkasi és bal mell alatt fellépő fájdalmakkal, hátfájással, karzsibbadással. Voltam Ekg-n, szívultrahangon, terheléses EKG-n is körülbelül 2 hete, ahol mindent...
        Kedves doktornő !! 29 éves jó kondícióban lévő fiatalember vagyok. Nem dohányzom, nem fogyasztom alkohol, sem koffeint. Október környékén kezdődhettek a panaszaim. Egy elég nehéz időszak volt az életemben, mind magánéletileg, mind pedig...
        Üdvözletem! A problémám az lenne, hogy hangos zajokra, petárdára, tűzíjátékra nagyon intenzív pánikrohamot kapok. (Remegés, félelem). Fiatal vagyok, így még kikerülni sem tudom az ilyen dolgokat. Létezik ilyen problémára orvoslás vagy...
        Üdvözlöm! Az Én gondom a következő: Hirtelen előjövő szédüléseim vannak,melyek nagyon rossz közérzettel jelentkeznek.Az érzést úgy írnám le,mint ha "pár pillanatra nem is érezném magamat ebben a világban".Autó vezetés közben is...
        2007-en 2.oldali tüdőembóliám volt.Halálfélelmi Depressziót kaptam Pszichiáter szakember kezelt, Frontin 05 3 x és napi egy Serliftet szedtem. Ma már nem járok Pszichológushoz !Mára már lecsökkentettem reggel 0.25 délben semmi,este 0.5 ma...