• Pánikbetegség?Hipohondria?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következő problémával fordulok Önhöz. Körülbelül egy éve beszedtem egy fajta állítólag természetes táplálék kiegészítőt (Hard Fx), ami mára kiderült, hogy Amerikában betiltott szer lett (bár Magyarországon még mindig árulják üzletekbe). Nem vagyok biztos benne, hogy ennek köze van a gondomhoz, de elképzelhető, hiszen azóta jelentek meg a tüneteim. Alapból is ideges természet vagyok és régebben is stresszes életet éltem, de mára a helyzet sokat romlott. A tüneteim: emésztési problémák, hasmenés, hasi fájdalmak (mindig máshol), mellkas nyomás, balkar zsibbadása, légszomj, remegés, állandó félelem a szívrohamtól és egyéb komoly betegségektől. Mára annyira súlyossá vált a helyzet, hogy ha nem koncentrálok eléggé van, hogy bepánikolok, ilyenkor, ha beveszek egy nyugtatót az többnyire segít bár már kétszer is előfordult, hogy ügyeletet kellett hívni. Éjszakánként többször felriadok arra, hogy daganatom van, ilyenkor ellenőrzöm, hogy az érintett terület rendben van-e. Nappal pedig rengetegszer gondolok arra, hogy valami komoly bajom van, naponta már többször jelentkezik a mellkas nyomás és a karzsibbadás is. Gasztroenterológusnál jártam, ott mindent rendben találtak. Bár találtak egy epepolipot és megállapították, hogy valami gyulladás volt, ami gyógyulóban van, amiatt jelentkezhet hígabb széklet és a nem megfelelő emésztés. EKG-t is készítettek, az is rendben volt. Igyekszem nyugodtabban élni és változtatni az életmódomon, de ezidáig nem javult az állapotom. Kérem segítsen, hogy mit tehetnék gyógyulásom érdekében. Alternatív gyógymódok is érdekelnének, mert a gyógyszerekben nem igazán bízok meg, mivel azt hallottam, hogy csak addig szünteti meg a tüneteket, amíg szedem és utána sokkal rosszabb lesz a helyzet. Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Árki Ildikó válasza a szorongás témában

        Tisztelt Kérdező! Tünetei szorongásos betegség tünetei lehetnek, de a szervi betegséget ki kell zárni. Úgy látom erre irányuló vizsgálatok már történtek is. Pszichoterapeuta, vagy pszichiáter segítségét kellene igénybe vennie az állapot javuláshoz.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Árki Ildikó
        Dr. Árki Ildikó

        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. március 28., 15:17; Megválaszolva: 2013. március 30., 01:15

        Tudjon meg többet: szorongás

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot!EGy hete szerdán hirtelen megszédültem és egyből arra gondoltam biztos infarktust kapok ,mert 3 nappal elötte megsérült a térdem és bedagadt és sokat feküdtem vele.Utána meg jött mellé hányinger,nagyon gyengének éreztem magam,és...
        Kedves Doktor Úr/Nő! Lenne egy olyan problémám, hogy a minap rosszul lettem a buszon (le fehéredtem, zsibbadtak a végtagjaim, gyorsan vert a szívem, ájulás érzetem és halálfélelmem volt). Elmentem a háziorvosomhoz és az eddigi gyógyszeremet...
        Van egy olyan problémám, hogy nem tudom eldönteni a problémám pszichés eredetű e vagy fizikai okból származik.Időként olyan érzésem van, mintha minden porcikám kővé vált volna, a nyakam megmerevedik és ez tart olyan 2-3 percig, próbálok...
        Két éve pánikbetegséget állapítottak meg nálam, amiből a pszichológus szerint kigyógyultam! Többször is végeztek nálam EKG vizsgálatot, ami teljesen tökéletes volt! Ennek ellenére nagyon sokszor vagyok ideges és feszült! Egy ideje azonban...
        Elsőnek 2013 márciusában dohányzás közben rám jött egy pánikroham hevesen vert a szívem, izzadtam nem tudtam hirtelen mi történik velem. Ezt követően minden dohányzás után ugyan ezt a pánikszerű érzést éreztem, így a dohányzásról...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő ! 20 éves, egyetemista lány vagyok.A nyáron pár hétig éreztem zsibbadást az arcomba,illetve nyomást a halántékomba.Ez elmúlott.Utólag visszagondolva a bölcsességfogam okozhatta,ugyanis mindkét oldalon jön felül.(én...
        Tisztelt Doktornő/Úr! A családom, és a barátaim már évek óta próbálják felhívni arra a figyelmem, hogy beképzelek magamnak dolgokat. Mostanra kezdem belátni, hogy igazuk van. Mindig vizsgálgatom magamat, hogy van-e rajtam valami elváltozás,...
        Tisztelt DoktorNő/Úr!26 éves fiatalember vagyok.Első komoly kapcsolatom éltem 4 évvel ezelőtt,sok vitával. Egyre érzékenyebbnek/gyengébbnek éreztem magam, ahogy a kapcsolat a végéhez közeledett. Világéletemben érzékeny gyerek voltam, de...
        Tisztelt Doktor úr/nő!21 éves anyuka vagyok.Egyre többször érzem hogy elég erőteljesen beleszúr a szívembe.3 éve voltam először kardiológiai kivizsgáláson meg a tavalyi évben 2013-ban mindkét esetben volt szívultrahang amely...
        3 éve vegetáriánus vagyok. Pár hónapja vettem észre, hogy reggelente, amikor leszállok a vonatról, akkor néha kicsit szédülök. 4 hete egy megbeszélésen egyszer megszédültem, majd két hete haza utazás előtt vidékről ismét. Utána voltam...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Következő problémával fordulok Önhöz.Vérnyomásra szedek gyógyszereket 2 éve, be is állt rendesen a vérnyomásom, azóta semmi probléma nem volt vele. Május elején volt egy méhen kívüli terhességem majd á 1 hónapra...
        Olvastamm itt egy kerdesnel a doktor no valaszat, miszerint veszelyes-e a felrenyeles avagy sem. Ott pontosan ezt irta: "Ez legtöbbször mohóság, „tele szájjal történő” beszéd, -mozgás, -hirtelen légvétel kapcsán fordul elő, mikor a...
        Az utóbbi időkben jelentkezett nálam olyan probléma, hogy minden egyes kis dolgot fejfájást,hasfájást tehát alapvető dolgokat túlreagáltam, bepánikoltam, hogy valami komoly betegségem van. Utána olvastam, hogy lehetséges lenne a...
        T. Dr. Nő/Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy sajnos pánikbetegségem miatt kb. 2 éve napi 4-6 mg frontit (szükség szerint) kell szednem. Minden évben megyek rendszeresen vérvételre, eddig minden eredményem tökéletes volt....
        Tisztelt Doktorno nalam kialakult egy rakfobia de felelmemnek valos alapja van 24 eves koromig szuleimmel laktam edesapam tehergepkocsi vezeto volt es neha fekbetetet cserelt igy gondolom hozott haza a ruhajan fekport ami amint tudjuk tartalmaz azbesztet 6...
        Tisztelt Dr.Nő/Úr!Pár éve meghalt petefészekrákban édesanyám és nemrég egy közeli barátom szívelégtelenségben. Azóta túlzottan aggódni kezdtem a betegségek miatt, olyan szinten hogy június végén felment a vérnyomásom, szédültem stb....
        Tisztelt Doktor! Amit tudni kell rólam elsősorban. 22 éves vagyok és kis korom óta rettegek minden féle betegsétől. Mostanába (körülbelül 2-3 hete ) arra lettem figyelmes, hogy nagyon sokat kell gondolkoznom hogy mit csináltam 1-2 napja akár...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A következő rendkívül zavaró kérdésben szeretném a segítségét kérni. Pár éve "stresszes" helyzetekben elkezdett oldal irányba minimálisan, de érezhetően remegni a fejem. Csak olyan helyen fordul elő, ahol idegen...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Tegnap délután hirtelen erősen elkezdett fájni (mint amikor beszorul valahova a levegő) a mellkasom a bal oldalon. Pár percig fájt és elmúlt, lementem egy picit sétálni, séta alatt szédültem, és hol visszajött a...
        T. Webbeteg! Naponta többször előforduló ritmuszavar-panaszommal 1,5 hónapja felkerestem háziorvosomat. Ő meghallgatott, majd EKG-re küldött. 2,5 hét múlva kaptam időpontot, ekkor az EKG-m negatív volt, így természetesen kardiológushoz sem...