• Pánikbetegség?Hipohondria?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következő problémával fordulok Önhöz. Körülbelül egy éve beszedtem egy fajta állítólag természetes táplálék kiegészítőt (Hard Fx), ami mára kiderült, hogy Amerikában betiltott szer lett (bár Magyarországon még mindig árulják üzletekbe). Nem vagyok biztos benne, hogy ennek köze van a gondomhoz, de elképzelhető, hiszen azóta jelentek meg a tüneteim. Alapból is ideges természet vagyok és régebben is stresszes életet éltem, de mára a helyzet sokat romlott. A tüneteim: emésztési problémák, hasmenés, hasi fájdalmak (mindig máshol), mellkas nyomás, balkar zsibbadása, légszomj, remegés, állandó félelem a szívrohamtól és egyéb komoly betegségektől. Mára annyira súlyossá vált a helyzet, hogy ha nem koncentrálok eléggé van, hogy bepánikolok, ilyenkor, ha beveszek egy nyugtatót az többnyire segít bár már kétszer is előfordult, hogy ügyeletet kellett hívni. Éjszakánként többször felriadok arra, hogy daganatom van, ilyenkor ellenőrzöm, hogy az érintett terület rendben van-e. Nappal pedig rengetegszer gondolok arra, hogy valami komoly bajom van, naponta már többször jelentkezik a mellkas nyomás és a karzsibbadás is. Gasztroenterológusnál jártam, ott mindent rendben találtak. Bár találtak egy epepolipot és megállapították, hogy valami gyulladás volt, ami gyógyulóban van, amiatt jelentkezhet hígabb széklet és a nem megfelelő emésztés. EKG-t is készítettek, az is rendben volt. Igyekszem nyugodtabban élni és változtatni az életmódomon, de ezidáig nem javult az állapotom. Kérem segítsen, hogy mit tehetnék gyógyulásom érdekében. Alternatív gyógymódok is érdekelnének, mert a gyógyszerekben nem igazán bízok meg, mivel azt hallottam, hogy csak addig szünteti meg a tüneteket, amíg szedem és utána sokkal rosszabb lesz a helyzet. Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Árki Ildikó válasza a szorongás témában

        Tisztelt Kérdező! Tünetei szorongásos betegség tünetei lehetnek, de a szervi betegséget ki kell zárni. Úgy látom erre irányuló vizsgálatok már történtek is. Pszichoterapeuta, vagy pszichiáter segítségét kellene igénybe vennie az állapot javuláshoz.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Dr. Árki Ildikó
        Dr. Árki Ildikó

        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541

        Kérdés: 2013. március 28., 15:17; Megválaszolva: 2013. március 30., 01:15

        Tudjon meg többet: szorongás

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorúr/nő! Az én kérdésem az lenne hogy ez a szédülés meg nehéz légvétel már egy pár hónapja tart ha bemegyek valahova vagy a boltba sorba állok hirtelen megszédülök erőssen neki áll verni a szívem nehezebben kapok levegőt...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! 34 éves nő vagyok,116 kg,még nem szültem.Pajzsmirigy alulműködésben szenvedek,kb.1,5 éve,a gyógyszer szedése mellett sajnosd a Tsh értékem nőt,most Letrox 100mg tablettát szedek,1 szemet.Sajnos a közérzetem nagyon...
        Tisztelt Orvos, Gyógyító! Kétségbeesetten fordulok Önhöz, mert jó ideje olyan problémával/betegséggel küszködök, amit még senkinek sem sikerült megoldania/diagnosztizálni. Kérem, hogy az alábbi tünetek elolvasása után, amennyiben...
        Külföldön élő kismama vagyok, a kisfiam 1 éves múlt. Szülésem után fél évvel hashimoto thyreoditis diagnosztizáltak nálam, előbb 93 TSH szintem volt, majd folyton hormonpótlással ( Eurtyrox 50) sikerült visszaszorítani a normál értékre....
        Üdvözlöm! 2012.09.-én mérsékelt mitralis prolapsust állaptitottak meg,akkor Nebiletet írtak fel és nem szedtem,illetve ki sem váltottam,nem foglalkoztam vele,viszont azt vettem észre,hogy egyre gyakrabban mellkasi fájdalom és erős...
        Tisztelt Szakértő! Korábban már írtam, azonban a problémák változtak, fennállnak. Tavaly decemberben tudtam meg, hogy MPS,I-fokú MI-m van, eltiltottak a súlyemeléstől amit előtte 8 évig végeztem napi szinten 2 órában. A probléma, hogy...
        Jó estét! November óta pánikbeteg vagyok. Azzal egyidőben kezdődött nálam, hogy a jobb oldalam zsibbad, néha rázza a hideg. Ez lehet ennek a tünete, vagy máshol kell keresni az okot? Köszönöm Anett
        Tisztelt doktor, Érdeklődnék, hogy kardiológiára mennék általános szívállapot ellenőrzésre bizonyos tünetek miatt, de csak hetek múlva lenne időpont. Mostanában érzek a mellkason közepén a szegycsont mögött enyhe nyomást, illetve bal...
        Jó napot! Lenne egy olyan kérdésem,hogy ilyenkor mi történik velem?: szombaton délután tv nézés közbe elzsibbadtam, szédültem, nehezen kaptam levegôt , fájt a mellkasom, elvittek orvoshoz, azt mondták pánikrohamom volt, menjek el a házi...
        Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy kb.2 éve küzök egy problémával, és nem nagyon találok megoldást. Állandóan mellkasi nyomás érzéssel társuló sóhajtási kényszerem van. Úgy érzem "nem ér le " a levegő. Aztán egypár ilyen...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Másfél évvel ezelőtt jelentkeztek szorongásos tünetek az életemben. Több haláleset (édesanyám, nagymamám és az ő testvére egy éven belül haltak meg), munkahely elvesztése után. Próbáltam nem foglalkozni a...
        Tisztelt Doktor/nő Krisztina vagyok és véleményem szerint neurológiai eredetű problémával küszködöm. Kb egy évvel ezelőtt mindig a déli órákban (havi rendszerességgel) a szemem tikkelni kezdett, majd sárgás és barnás foltok jelentek meg...
        Tisztelt doktornő avval a kérdéssel fordulok önhöz hetente mérem a vérnyomásom és ezek az adatok jöttek ki az elmúlt mérésekkor 111/64 Pulzus 104, 117/64 pulzus 109 utána 107 mondjuk előtt bicigliztem 118/63 pulzus 95 Állandóan látom ha...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Lassan már 2 éve tépem a szemöldököm. Az elején igazándiból még nem zavart, de ma már igen, mivel közel 20 éves lány vagyok, tehát társaságban igen kellemetlen a dolog. Gyakran nem is tépkedés formájában...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 20 éves srác vagyok. Édesanyám Szklerózis Multiplex betegségben szenved. 3 hónapja még testépítettem sportoltam. De történt pár dolog (barátnőm elhagyott a suli elbukott.) És másfél vagy két hónapja szenvedek....
        Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Oly gondom lenne, hogy már nagyon régóta jelentkeznek a test szerte 2-3 másodpercig tartó nyilalló fájdalmak. Legtöbbször a lábamban és a mellkasomban főleg a szegycsont körül de van amikor a bordák alatt vagy a...
        Régen is voltak szorongási problémáim de elmúltak pár hónapja de most megint előjöttek a suliban mindig szorongok de annyira hogy folyamatosan hányingerem van, de nem a dolgozatok miatt félek vagy hasonló, igazából nem tudom az okát de...
        Jó napot kívánok. Igazából lelki eredetű problémával fordulok Önökhöz. Sajnos nagyon régóta tart már ez nálam és nem tudom mi tévő legyek. Ahogy egyre jobben felnövök, és ahogy egyre jobban telnek az évek, hónapok, úgy érzem az élet...
        Mi lehet a bajom? Több mint négy éve fáj az egész fejem a nap 24 órájában. ez nyomófájdalom amihez néha hasító érzés párosul. (mintha egy szöget ütnének bele és ez csak egy pont de mindig máshol) Neurológus elküldött pszichiáterhez...
        Jónapot ! A problémám az az ,hogy körülbelül 10 éves korom óta félek a haláltól és a betegségektől Minden kis problémakért orvoshoz jarok mert egyszerűen felek. Sokat gondolkozom a halálról , nem szeretnek meghalni és semmi komoly...