• Pánikbetegség?Hipohondria?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következő problémával fordulok Önhöz. Körülbelül egy éve beszedtem egy fajta állítólag természetes táplálék kiegészítőt (Hard Fx), ami mára kiderült, hogy Amerikában betiltott szer lett (bár Magyarországon még mindig árulják üzletekbe). Nem vagyok biztos benne, hogy ennek köze van a gondomhoz, de elképzelhető, hiszen azóta jelentek meg a tüneteim. Alapból is ideges természet vagyok és régebben is stresszes életet éltem, de mára a helyzet sokat romlott. A tüneteim: emésztési problémák, hasmenés, hasi fájdalmak (mindig máshol), mellkas nyomás, balkar zsibbadása, légszomj, remegés, állandó félelem a szívrohamtól és egyéb komoly betegségektől. Mára annyira súlyossá vált a helyzet, hogy ha nem koncentrálok eléggé van, hogy bepánikolok, ilyenkor, ha beveszek egy nyugtatót az többnyire segít bár már kétszer is előfordult, hogy ügyeletet kellett hívni. Éjszakánként többször felriadok arra, hogy daganatom van, ilyenkor ellenőrzöm, hogy az érintett terület rendben van-e. Nappal pedig rengetegszer gondolok arra, hogy valami komoly bajom van, naponta már többször jelentkezik a mellkas nyomás és a karzsibbadás is. Gasztroenterológusnál jártam, ott mindent rendben találtak. Bár találtak egy epepolipot és megállapították, hogy valami gyulladás volt, ami gyógyulóban van, amiatt jelentkezhet hígabb széklet és a nem megfelelő emésztés. EKG-t is készítettek, az is rendben volt. Igyekszem nyugodtabban élni és változtatni az életmódomon, de ezidáig nem javult az állapotom. Kérem segítsen, hogy mit tehetnék gyógyulásom érdekében. Alternatív gyógymódok is érdekelnének, mert a gyógyszerekben nem igazán bízok meg, mivel azt hallottam, hogy csak addig szünteti meg a tüneteket, amíg szedem és utána sokkal rosszabb lesz a helyzet. Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Árki Ildikó válasza a szorongás témában

        Tisztelt Kérdező! Tünetei szorongásos betegség tünetei lehetnek, de a szervi betegséget ki kell zárni. Úgy látom erre irányuló vizsgálatok már történtek is. Pszichoterapeuta, vagy pszichiáter segítségét kellene igénybe vennie az állapot javuláshoz.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. március 28., 15:17; Megválaszolva: 2013. március 30., 01:15

        Tudjon meg többet: szorongás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr.Nő. rengeteg stressz,ideg hatására elèg èrzèkenyen reagálok mindenre,hirtelen szaladt fel a pulzusom,teljes körű vizsgálaton estem át,szervi betegsèg nem igazolható.Nagyon kedves a háziorvosom,aki azt mondta szedjem nyugodtan ezt a...
        Elosszor szurast ereztem mellkasomba es szedultem ,a szedules mar 1,2 honapja tunt fel de nem volt ennyire sulyos . Orvos szerint panikbetegseg volt. De biztonsag kedveert vetettem vert es csinaltak EKGt minden rendbe. Aztan 1hettel kesobb anyira erossen...
        Tisztelt Hölgyem/Uram Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz,hogy egy két hete észrevettem magamon,hogy hirtelen rosszul érzem magam lever a víz a levegő viszont azonnal jottesz.továbbá attol is rosszul leszek ha meglátok egy nagy tömeget máris...
        Jó napot kívánok.Kérdésem az lenne hogy napi 1 db 0.5mg rivozril,és 60mg cymbalta gyógyszerek mellett lehetséges e a gyerekvállalás?Prábálkoztam a csökkentéssel de nagyon szorongtam.Válaszát előre is köszönöm.
        Tisztelt Doktornő! Történetem 1 évvel ezelőttről indult, mikor egy baráti nyaralás során pánikrohamom lett, olyan erős, hogy mentőt kellett hívni, aki szorongásgátlót (nyugtatót?) adott be injekcióval. Gyanítom a hőség és a kevés...
        Jó napot doktor úr/nő! Harmadjára írom meg kérdésemet mivel mindig kihagytam valamit, tehát most mindent leírok. Fél éve valamiért egyszercsak elkezdtem szorongani attó, hogy meleg leszek. Nem vagyok annyira homofób tehát akkora bajom nincs a...
        Nemrégen írtam egy kérdést önöknek, csak elfelejtettem még valamit hozzáírni.Majd kérem ezzel együtt legyen szíves választ adni.Ugye levelemben arról írtam hogy félek hogy meleg leszek és nem írtam hozzá hogy ez amiatt is van, hogy...
        Jó napot! A kérdésem a következő lenne,lehetséges, hogy pánik betegségem van? A rosszul léteim során a következőket tapasztalom: heves szivdobogás érzés, legszomj, szédülés, zsibbadás, menekülési kéztetés,mintha nem lennék egészen...
        Tisztelt Címzett! Bár egy elég nehéz időn (egy év) vagyok túl, mint magánélet, mint egy félrediagnosztizált-félrekezelt (hormontúladagolás pajzsmirigy alulműködés miatt tsh: 3,8) aminek a nyoma lett egy generalizált szorongás, aminek...
        Tisztelt Asszonyom! Az lenne a kérdésem, hogy december óta szedem a Rivotrilt szeretném elhagyni ,az orvosom is jónak látja csak az lenne a kérdésem, hogy mennyi idő után ürül ki a szervezetemből a rivotril?Az elhagyás menetét megbezséltük...