• Pánikbetegség?Hipohondria?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következő problémával fordulok Önhöz. Körülbelül egy éve beszedtem egy fajta állítólag természetes táplálék kiegészítőt (Hard Fx), ami mára kiderült, hogy Amerikában betiltott szer lett (bár Magyarországon még mindig árulják üzletekbe). Nem vagyok biztos benne, hogy ennek köze van a gondomhoz, de elképzelhető, hiszen azóta jelentek meg a tüneteim. Alapból is ideges természet vagyok és régebben is stresszes életet éltem, de mára a helyzet sokat romlott. A tüneteim: emésztési problémák, hasmenés, hasi fájdalmak (mindig máshol), mellkas nyomás, balkar zsibbadása, légszomj, remegés, állandó félelem a szívrohamtól és egyéb komoly betegségektől. Mára annyira súlyossá vált a helyzet, hogy ha nem koncentrálok eléggé van, hogy bepánikolok, ilyenkor, ha beveszek egy nyugtatót az többnyire segít bár már kétszer is előfordult, hogy ügyeletet kellett hívni. Éjszakánként többször felriadok arra, hogy daganatom van, ilyenkor ellenőrzöm, hogy az érintett terület rendben van-e. Nappal pedig rengetegszer gondolok arra, hogy valami komoly bajom van, naponta már többször jelentkezik a mellkas nyomás és a karzsibbadás is. Gasztroenterológusnál jártam, ott mindent rendben találtak. Bár találtak egy epepolipot és megállapították, hogy valami gyulladás volt, ami gyógyulóban van, amiatt jelentkezhet hígabb széklet és a nem megfelelő emésztés. EKG-t is készítettek, az is rendben volt. Igyekszem nyugodtabban élni és változtatni az életmódomon, de ezidáig nem javult az állapotom. Kérem segítsen, hogy mit tehetnék gyógyulásom érdekében. Alternatív gyógymódok is érdekelnének, mert a gyógyszerekben nem igazán bízok meg, mivel azt hallottam, hogy csak addig szünteti meg a tüneteket, amíg szedem és utána sokkal rosszabb lesz a helyzet. Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Árki Ildikó válasza a szorongás témában

        Tisztelt Kérdező! Tünetei szorongásos betegség tünetei lehetnek, de a szervi betegséget ki kell zárni. Úgy látom erre irányuló vizsgálatok már történtek is. Pszichoterapeuta, vagy pszichiáter segítségét kellene igénybe vennie az állapot javuláshoz.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. március 28., 15:17; Megválaszolva: 2013. március 30., 01:15

        Tudjon meg többet: szorongás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        PÁr éve is éreztem ilyeneket.de mostanában az elmúlt pár honapban elég gyakran. Mintha nem ebben a világban lennék mintha halk lenne minden..szédülök mindennaposan iszonyatosan fáj a fejem.elönt a melegség. Mindennap megállás nélkül ezeket...
        Tisztelt Doktornő! Idegrendszerem - bár nem vagyok ideges típus - egész életemben produkált valami ijesztőt. Gyermekkoromban térlátási problémáim adódtak néha, a körülöttem lévő tárgyakat ilynenkor távolabbinak véltem. Aztán később...
        Tisztelt Doktor Nő! Problémáim 7 hónappal ezelőtt kezdődtek. Szédültem , fájt a gyomrom, úgy éreztem "össze-vissza" ver a szívem. Csak akkor éreztem jól magam ha otthon voltam. Amint mennem kellett valahova előjöttek a tünetek. Voltam...
        Üdvözlöm! Segítségén szeretném kérni egy tavaly május óta tartó problémára! 29 éves vagyok, és május végén egy múlni nem akaró torokfájással kezdődött a probléma. 3 fül-orr gégésznél voltam, nem találtak semmit..refluxra...
        Kedves Doktornő, Egy olyan, számomra ismeretlen kérdéssel fordulok önhöz amire még eddig nem kaptam kielégítő választ. Körülbelül 4 éve jelentkezett nálam egy rejtélyes jelenség. Állva utaztam egy majdnem teli buszon, majd a semmiből...
        Tisztelt Doktornő! Már 2-3 hete minden nap jelentkezik nálam fejfájás. Néha az egész fejemre kiterjed, de leggyakrabban jobb oldali, a tarkomtól egészen a homlokomig, vagy csak hirtelen pár másodpercre fájdul meg egy körülírható területen,...
        Kedves Doktor No / Doktor Ur ; Azzal a kérdéssel fordulok Magàhoz hogy mit tudnék tenni a nagymértéku Turelmetlenségemmel?? Semmihez nincs turelmem kezdeném azzal hogy a kàvét egyhuzàsra megiszom a kajàt gyorsan megeszem , a mosogatàst gyorsan...
        mitol felek mindentol valamejik nap neztem a facebookomat es egy ember arca a fejembe marat es azota elotem van es felek! miert van ez?
        Tisztelt Doktornő, az utóbbi egy hónapban gyakran éreztem - mint utóbb kiderült - extra ütéseket, emellett nyugalmi pulzusom is előfordult, hogy 120 felett volt. szívultrahang és a terhesléses vizsgálat nem mutatott eltérést, a pulzusszám a...
        Üdvözletem!! Az előző évben sok stressz ért ami mellkasi fájdalom, szapora pulzus es fulladás érzésben nyílvánult meg!! Voltam sok vizsgálaton!! Minden eredményem negatív kivéve hogy 0.1cm ert nem zár rendesen a gyomorszájam!! Elmentem...
        Tisztelt Doktornő! A következő problémámról szeretném kikérni a véleményét, esetleg előzetes diagnózisát: 2005 óta szenvedek pánikbetegséggel, akkor egy rosszulléttel kezdődött egy buszjáraton. Nagyon nagyon rosszul lettem,...
        Kedves Doktornő! Harminc éves férfi vagyok, és egy zavaró, néha ijesztő tünet kínoz, ami ugyan nem teljesen új (hasonlóa előfordult már velem nagyjából 10 éve), de mindenképpen kellemetlen. Alapvetően szorongós típus vagyok, de...
        Tisztelt Doktornő ! Kb. 8-9 éve szedek Frontint is (Chinotal és Betagen és Anafranil mellett). (Az alapproblémán vertebrobasilaris syndroma, vagy valami hasonló szédüléses probléma, ami olyan stresszt is okozott, ami miatt orvosom javasolta a...
        Tisztelt Doktornő ! Kb. 8-9 éve szedek Frontint is (Chinotal és Betagen és Anafranil mellett). (Az alapproblémán vertebrobasilaris syndroma, vagy valami hasonló szédüléses probléma, ami olyan stresszt is okozott, ami miatt orvosom javasolta a...
        Tisztelt doktorúr! Annyira félek,már élni sincs kedvem. szinte. azt olvastam,hogy van olyan hogy a hív teszt negatívat mutat holott az pozitív.. és hogy kéthavonta ellenőrzik neki negatív volt mindíg de a párja meg pozitív de hűségesek.. lehet...
        Tisztelt Doktornő! Szeretnék érdeklődni, hogy stressz és idegesség okozza e a tüneteimet? Volt már életem során néhány ájulásom. Ezek általában vérvétel közben, egy fém galéria lefejelése után, kalici vírus közben, valamint volt egy...
        Tisztelt Doktornő! Egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy néhány hónapos (kb.4 hónap) 0,25-ös Frontin tabletta abbahagyása után mennyi időt kell kihagyni ahhoz, hogy egy alapvetően gyógynövény tartalmú (Remotív Extra) tablettát...
        Jó napot! Már gyerekkoromban voltak ilyen kisebb rohamféleségeim, amikor a halálra gondoltam. Azután sokáig semmi bajom nem volt, viszont utóbbi, talán, két évben elég gyakran jelentkeznek. Olyankor a szívem hevesebben ver, nehezen kapok...
        Nem tudom biztosan, hogy súlyos problémám van-e, de nagyon megnehezíti a mindennapi életemet. Ha jól emlékszem tavaly nyáron kezdődött. Többször észrevettem, hogy légszomjam van és már akkor megmértem a vérnyomásom. Észrevettem, hogy nem...
        Tisztelt Doktornő! Szorongásos pánikzavarom van.0.5-ös Xanaxból szedek 3x1-et. Több,mint 6 hónapos szedés után sajnos abba kellett hagynom az esti 30mg-os Yarocen nevű gyógyszer szedését,mert elkezdtem viszketni tőle.Pedig nagyon jó volt,mert...