• Pánikbetegség?Hipohondria?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A következő problémával fordulok Önhöz. Körülbelül egy éve beszedtem egy fajta állítólag természetes táplálék kiegészítőt (Hard Fx), ami mára kiderült, hogy Amerikában betiltott szer lett (bár Magyarországon még mindig árulják üzletekbe). Nem vagyok biztos benne, hogy ennek köze van a gondomhoz, de elképzelhető, hiszen azóta jelentek meg a tüneteim. Alapból is ideges természet vagyok és régebben is stresszes életet éltem, de mára a helyzet sokat romlott. A tüneteim: emésztési problémák, hasmenés, hasi fájdalmak (mindig máshol), mellkas nyomás, balkar zsibbadása, légszomj, remegés, állandó félelem a szívrohamtól és egyéb komoly betegségektől. Mára annyira súlyossá vált a helyzet, hogy ha nem koncentrálok eléggé van, hogy bepánikolok, ilyenkor, ha beveszek egy nyugtatót az többnyire segít bár már kétszer is előfordult, hogy ügyeletet kellett hívni. Éjszakánként többször felriadok arra, hogy daganatom van, ilyenkor ellenőrzöm, hogy az érintett terület rendben van-e. Nappal pedig rengetegszer gondolok arra, hogy valami komoly bajom van, naponta már többször jelentkezik a mellkas nyomás és a karzsibbadás is. Gasztroenterológusnál jártam, ott mindent rendben találtak. Bár találtak egy epepolipot és megállapították, hogy valami gyulladás volt, ami gyógyulóban van, amiatt jelentkezhet hígabb széklet és a nem megfelelő emésztés. EKG-t is készítettek, az is rendben volt. Igyekszem nyugodtabban élni és változtatni az életmódomon, de ezidáig nem javult az állapotom. Kérem segítsen, hogy mit tehetnék gyógyulásom érdekében. Alternatív gyógymódok is érdekelnének, mert a gyógyszerekben nem igazán bízok meg, mivel azt hallottam, hogy csak addig szünteti meg a tüneteket, amíg szedem és utána sokkal rosszabb lesz a helyzet. Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Árki Ildikó válasza a szorongás témában

        Tisztelt Kérdező! Tünetei szorongásos betegség tünetei lehetnek, de a szervi betegséget ki kell zárni. Úgy látom erre irányuló vizsgálatok már történtek is. Pszichoterapeuta, vagy pszichiáter segítségét kellene igénybe vennie az állapot javuláshoz.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2013. március 28., 15:17; Megválaszolva: 2013. március 30., 01:15

        Tudjon meg többet: szorongás

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves dr nő. Szorongásos, vagy szimpatikus túlsúllyal jellemezhető panaszaimra, több gyógyszer kipróbálása után- pszichiáter révén- a frontin, lokren kettős együttes alkalmazása valamelyest segít, úgymint szorongás és vérnyomás...
        Tisztelt Dr. Úr/Nő ! 2015 feb 6-n kezdődtek a pánikrohamaim először.. Általában stressz útján kerülget több esetben vagy olykor spontán jön. azóta fájdogál a gyomromnál, meg olykor a hasamnál... azt mondták, hogy ilyenkor a savam okozza a...
        Tisztelt Doktornő! Januárban koponya és nyaki gerinc MR vizsgálatot kért az idegsebész, szédüléses panaszaim kivizsgálására. A vizsgálat klausztrofóbia miatt nem sikerült. Orvosom javaslatára pszichiáterhez kerültem,és kiderült...
        Tisztelt dr.nő!! Már 4 honapja egy folytába ki hagya szivem rosszul vagyok az utcás sokat járok sürgöségire.. de nem találnak semit,de nagyon agaszt hogy mindig ki hagy..ha emelek ha fekszek mindig!! már bele örülök halál félelmem van töle!!...
        Tisztelt Doktornő! 24 éves kisgyerekes anyuka vagyok. Hónapok óta küzdök mellkasi és bal mell alatt fellépő fájdalmakkal, hátfájással, karzsibbadással. Voltam Ekg-n, szívultrahangon, terheléses EKG-n is körülbelül 2 hete, ahol mindent...
        Kedves doktornő !! 29 éves jó kondícióban lévő fiatalember vagyok. Nem dohányzom, nem fogyasztom alkohol, sem koffeint. Október környékén kezdődhettek a panaszaim. Egy elég nehéz időszak volt az életemben, mind magánéletileg, mind pedig...
        Üdvözletem! A problémám az lenne, hogy hangos zajokra, petárdára, tűzíjátékra nagyon intenzív pánikrohamot kapok. (Remegés, félelem). Fiatal vagyok, így még kikerülni sem tudom az ilyen dolgokat. Létezik ilyen problémára orvoslás vagy...
        Üdvözlöm! Az Én gondom a következő: Hirtelen előjövő szédüléseim vannak,melyek nagyon rossz közérzettel jelentkeznek.Az érzést úgy írnám le,mint ha "pár pillanatra nem is érezném magamat ebben a világban".Autó vezetés közben is...
        2007-en 2.oldali tüdőembóliám volt.Halálfélelmi Depressziót kaptam Pszichiáter szakember kezelt, Frontin 05 3 x és napi egy Serliftet szedtem. Ma már nem járok Pszichológushoz !Mára már lecsökkentettem reggel 0.25 délben semmi,este 0.5 ma...
        Jó Napot! 23 éves nő vagyok, és a minap a laboreredményeimből kiderült, hogy magas a koleszterin szintem. Nem étkezem zsírosabban, és egészségtelenebben úgy gondolom, mint az átlag,sőt mindíg inkább törekszem az egészséges...
        Kedves Doktor Nő! Történetem ott kezdődik, hogy 15 éves koromba egy sztresszes helyzetben voltam, kalapált a szívem és éreztem egy extrasystolet (akkormég nem tudtam, hogy ez az) és nagyon megilyedtem tőle, nem mertem utána kérdezni sem...
        Tisztelt doktornő/úr! Kérdésem a következő lenne. 24 éves férfi vagyok. Néha szúrást érzek a bordáimnál, általában csak a bal oldalt, de éreztem mar a jobbon is. Néha érzem hogy a lapockámnál is szúr. Néha hát fájdalmaim, derék...
        Tisztelt Doktornő! Vezető beosztásban dolgozok, stresszes körülmények között. Tavaly egy rosszullét után 10 mg citalopramot és 0,25-ös frontint írt fel az orvos. Már egy jó ideje elhagyhattam ezeket. Tegnap arra ébredtem, hogy ég a...
        Tisztelt Doktornő/Úr! A ma egész nap rosszul éreztem magam, a következő tüneteim voltak: szédülés, fáradság annak ellenére hogy 9 órát aludtam az éjjel és olyan fülzúgás szerű érzés, nehéz meghatározni a zúgás és nyomás érzés...
        Kedves Doktornő! 2014. áprilisában kezdődtek a panaszaim, esti remegés, szédülés hányinger formájában. Előzményt megnevezni nem igazán tudok, talán befolyásoló tényező lehetett, hogy barátom apukája szívinfarktust kapott, és...
        Jó napot!Kb egy éve magas vérnyomással kezelnek,meg cukorbeteggel(gyógyszeresen).Portiront,Bisoblok plus,Amplopidin tevat meg Xanaxot.Vérnyomásom 125/79 vercukrom 6,9.Az lenne a kérdésem hogy a nap nagyrészt jol vagyok,de valamikor remegés,igerult...
        Tisztelt Doktornő! 1995-ben elváltam 1 lányom van aki jelenleg 23 éves jelenleg ő a család fenntartó én asztmás betegségem miatt 46%-os munkaképesség csökkent vagyok tehát járadékot kapok havonta mely29 000 Ft. Eddig Sárbogárdon éltünk...
        Kedves Doktor Úr/Hölgy. 20 éves hallgató vagyok, és kérdésem a következő: egészen fiatalként szívzörej miatt rendszeres orvosi kontrollra jártam, a papírra rendre rá volt írva, hogy "vegetatív labilitás", és hogy "Sport!!". 14,5 éves...
        Jónapot. Február 6án este pánikrohamom volt. Elmentünk az ügyeletre kivizsgáltak. Vérnyomásom volt csak magas. A többi : cukor, véroxigén, ekg mind jo volt... Refluxot is megállapítottak. Azóta néha még elkap, leginkább stresszes helyzetben,...
        Tisztelt doktor Úr/Nő! 7 éve küszködök pánikzavarral valamint agorafóbiával.Sajnos semmilyen gyógymód nem segített ezidáig, pedig már szinte mindent kipróbáltam.Ennyi idő alatt viszont hozzaszoktam az esti, lefekvés előtti/közbeni...