• Alvászavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv, A következő lenne a problémám: Nagyjából 2 hónapja hagytam abba a dohányzást. Korábban napi egy dobozzal szívtam el tíz éven keresztül. A nikotin elhagyása után körülbelül 2 héttel alvási problémáim jelentkeztek. Éjszakánként néhány órányi alvás után többször fölébredek, és bár legtöbbször visszaalszom, de reggel mégis fáradtan ébredek, nem érzem az alvásomat pihentetőnek. Mindemellett hétvégente amikor lehetőségem lenne sokáig pihenni, 7- fél 8-nál tovább nem tudok aludni. Korábban akár 10ig sem ébredtem fel hétvégente. A kérdésem az lenne, hogy az alvási problémáim összefüggenek e a dohányzás elhagyásával, és ha igen akkor meddig jelentkezhetnek ezek a tünetek és mit lehetne tenni az alvási probléma ellen? Előre is köszönöm válaszukat!

        Dr. Veress Dóra válasza a alvászavar, szorongás témában

        Kedves Kérdező! Igen, az alvási problémáit okozhatja a nikotin elhagyása. Általában 2 hét után enyhülni szoktak az akut megvonási tünetek, de az sem ritka, hogy hetekig-hónapokig megmaradnak. Valószínűleg az Ön esetében is erről lehet szó, az alvászavar várhatóan hamarosan megszűnik, addig is próbáljon javítani az alvás körülményein (csend, sötét, rendszeresség) illetve használjon növényi szereket, melyek segítik a pihentető alvást (komló, macskagyökér, citromfű).


        Kérdés: 2011. december 11., 11:54; Megválaszolva: 2011. december 13., 14:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: