• Nem érek annyit,mint egy átlag ember?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt WEB Doktor. Sajnos nagyon feledékeny,feszült és bátortalan vagyok.Ha a barátaimmal elmegyünk szórakozni,akkor mindig az az érzésem van,hogy valamilyen ok miatt nem szeretnék,hogy ott legyek,pedig ők szoktak hívni.A szórakozóhelyen azaz érzésem,hogy mindenki belém szeretne kötni.A munkában mindig feszülten ülök be az autóba.Olyan érzésem van mintha senki se szeretne és csak púp vagyok a hátukon. Már két éve nincs barátnőm és úgy érzem azért mert amilyen a stílusom.Nem merek kezdeményezni.A munkában ha megbeszélünk fontos dolgokat és hogy mit kell tennem azt pár percen belül elfelejtem. Ha az egyik barátom elmondta,hogy jövő héten fog vizsgázni,akkor én három nap múlva megkérdeztem,hogy hogyan sikerült a vizsgája. Kérem,hogy adjon tanácsot,hogy mit tehetnék ezekben az ügyekben. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel: Beny1989

        Dr. Veress Dóra válasza a önértékelési zavar témában

        Kedves Beny1989! Leírása alapján elképzelhetőnek tartom, hogy önértékelési zavara van, és helytelen gondolkodási sémákat, ún. gondolatcsapdákat követ, melyek rossz érzéseket keltenek Önben. Ezeket a téves hiedelmeket, illetve az önmagáról kialakított negatív képet egy pszichológus tudja helyre rakni, ilyen szakemberhez kellene fordulnia. A feledékenység miatt kialakuló kellemetlen szituációk elkerülhetőek, ha felírja a fontos dolgokat egy noteszba. Ha úgy ítéli meg, hogy komolyabb segítségre van szüksége, akkor javaslom Gingko biloba tartalmú szerek kipróbálását. A feszültséget, ingerlékenységet relaxációs technikák elsajátításával tudja a legjobban oldani.


        Kérdés: 2011. december 11., 04:48; Megválaszolva: 2011. december 13., 13:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: