• Trauma és ami utánna van.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! 7 évvel ezelőtt volt egy nagyobb balesetem. Sok helyen sérültem és fél év után tudtam csak újra járni. Sok-sok terápia és küzdelem után úgy tünt egyenesbe jövök. De ekkor már úton voltam egy válás felé. Majd sokáig egyedül. De később az élet és az Égiek egy csodás feleséget küldtek hozzám. Ezt követően egy újabb mütét sokadik után kiderült a lábom maradandóan károsodott és soha nem lesz jó. Majd pár hónappal később kiderült meddő vagyok és egy hosszú kezelés után és egyéb természetgyógyász lehetőségek után végre elértem azt ,hogy egy halvány esélyem legyen arra,hogy hozzájáruljak a gyermek áldáshoz. Ami nagy örömmel tölt el,hogy hamarosan megszületik. Most pedig egy súlyosabb aranyér problémám keletkezett . De ez nem a legfontosabb problémám. Évek óta egyre jobban félek kb. mindentől ezt a H1N1 felbuukanásától lehet datálni. Beláttam a régi sportember énem elveszett nem birom fizikailag vagy sokkal kevesebbett. Így szerintem eléggé félek a fertőzésektől. Ímádok erőbe lenni a friss levegő meg a táj nyugtat meg igazán de itt is egy kicsit félek régebben nem volt ilyen . A minap egy állati ürüléktől is nagyon féltem mert véletlenül beleléptem és nagyon ronda szaga volt ahogy lekapartam a cipőmről ég a szában is éreztem az izét amitől majdnem rosszul lettem mi a baj velem? Az biztos az előző munkahelyem évek alatt teljesen kiakasztott mert iszunyú stressz volt így nem birtam és egyszerüen ott hagytam. Válaszát hálásan köszönve. Üdvözlettel Onion.

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás, aggodalmaskodás témában

        Kedves Onion! A szorongásos betegségek egyik jellemzője, hogy nem akkor kezdődnek, amikor valakin nagy a nyomás, hanem amikor ügy tűnik, minden rendben van az életében, már rendeződtek a problémák, szerető feleség, nyugodt munka, stb. Ez azért van, mert a a stresszes időszakban a szervezet a "túlélésre" koncentrál, és csak később van ideje elengedni magát, és feldolgozni az eseményeket. Valószínűleg Önnek is ilyen problémája van, legalábbis erre utal a rendezett élet mellett kialakult felesleges aggodalmaskodás. MIvel még a dolgok elején tart, így figyeljen oda arra, hogy ne engedjen ezeknek az érzéseknek. Tudatosítsa magában, hogy ha betartja a higiéniai szabályokat, akkor nem lesz baja, és nem kap el semmilyen fertőzést. Ne hagyja, hogy a félelem átvegye az irányítást az élete felett, mert akkor már nagyon nehéz visszacsinálni a dolgokat. Ha egyedül nem bír megküzdeni a problémával, akkor javaslom keressen fel pszichológust és kérje az ő segítségét.


        Kérdés: 2011. december 08., 18:27; Megválaszolva: 2011. december 11., 13:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: