• Pánik,szorongás.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DR Nő/Úr! kb másfél éve vannak szorongásaim...de akkor még nem gondoltam arra, h ez ez lehet. Miután időintervallumban sűrűsödtek ezek a rosszullétek ezért segítséget kértem. Jelenleg sztk alapon felkerestem a körzeti pszihológust, akihez havi egy láttamra járok vissza..2 hónapja szedeti velem a Remotiv extrát (csak felet mert túlpörgök tőle) én nem tapasztalok javulást sajnos.....most kedden felírta nekem a Cymbalta 30mg kapszulát, amit elolvastam a neten (nem túl szimpatikus) nem szeretnék.. gyógyszereket szedni, sem hogy függőségem alakuljon ki. Pszihoterápiára nem járok...lehet, hogy jó lenne vmi rendszeresség..de nagyon drága mindenhol. Kérdezném,hogy van e vmi javaslatuk számomra..ill a Cymbaltával kapcsolatban is tanácstalan vk nem szívesen váltanám ki a receptet. Előre is köszönöm a válaszukat, javaslatukat. Szilvia.

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás, pánikbetegség témában

        Kedves Szilvia, Ha pánikszerű rosszullétei vannak, akkor a Cymbalta tompíthat a tünetein, de megszüntetni nem fogja azokat. Éppen ezért javaslom, hogy tudatosítsa magában a gondolatot, hogy Ön valójában nem beteg, csak kimerültek a tartalékai és ezért szorong. Készítsen pozitív erősítő mondatokat a saját maga számára, melyeket naponta többször elismétel magában. Sajátítson el stresszoldó technikákat, pl. jóga, meditáció, légzőgyakorlatok, autogén tréning, izomrelaxáció, amiket elővehet a szorongásos rohamok alatt és használatukkal csökkentheti a tüneteit. Ha lehetősége van, akkor hosszabb távon érdemes pszichológus segítségét is kérni.


        Kérdés: 2011. november 30., 23:16; Megválaszolva: 2011. december 01., 14:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: