• Ingerültség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! A férjemmel kapcsolatban fordulok önhöz, már jó ideje, hogy állandóan ingerült mindjárt kiabál, minden apróságból óriási ügyet csinál. Sajnos nem fogadja el hogy ez nem természetes, és üldözési mániája van, ezt úgy értem hogy visszatámad, hogy nem ő a hibás és mi miattunk van. Borzasztó aluszékony, de álmában, nyögdécsel és rángatózik, izzad és reggelre úgy összegyűri a lepedőt és a paplant hogy alig lehet kiigazítani. Szeretném a segítségét kérni, hátha tud valamilyen hasznos infót adni, és hátha a tanácsára eltudnám vinni orvoshoz. Előre is szívből köszönöm! Tisztelettel: Tímea

        Dr. Veress Dóra válasza a szorongás, nyugtalan alvás, agresszivitás témában

        Kedves Tímea! A tünetek alapján azt gondolom, hogy a férje komoly stressznek lehet kitéve a munkája vagy a mindennapi életvitele során, ezért vannak ilyen tünetei. Rá kellene bírnia, hogy mozogjon többet, próbáljon kikapcsolódni egy kicsit. Menjenek többet kirándulni, szervezzenek közös programokat, csináljanak valami olyat, ami elfeledteti vele a hétköznapi problémákat. Emellett vannak kifejezetten stresszoldó gyakorlatok, jóga, meditáció, ezek is oldják a feszültséget. Ha szakemberhez fordulnak, akkor javaslom, hogy pszichoterapeutát keressenek fel, ha a férje a gyógyszerekben jobban hisz, akkor pszichiátert. A legegyszerűbben úgy tudjá ravenni, hogy szakemberhez forduljon, ha valami olyan problémának a kivizsgálását javasolja, mely a férjét is zavarja. Ilyen lehet az állandó fáradtság, kimerültség, alvászavar, stb.


        Kérdés: 2011. november 26., 11:48; Megválaszolva: 2011. november 28., 14:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: