• hipochondria

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr /Doktor nő Múlt évben nagyon csúnya volt a bőröm és elmentem a bőrgyógyászhoz ,aki erre egy nagyon erős antibiotikumot írt fel,(aknenormin) ,amit 3 hónapig kellett szednem. Bevettem a gyógyszert, szép lett tőle a bőröm és nem jelentkezett semmilyen mellékhatás. Azonban pár hónapja olvastam egy internetes írást a gyógyszerről , ami nagyon bírálta ezt az antibiotikumot és borzasztó mellékhatásokról számolt be. Ezután pedig ,olyan lelkiismeret furdalásom lett, hogy a szépségem miatt veszélyeztettem az egészségemet ,hogy azóta folyamatosan csak arra a cikkre tudok gondolni, és rettegek ,hogy vajon mikor fogok megbetegedni tőle.. Ez a dolog odáig fajult ,hogy pár héttel ezelőtt pánikrohamot kaptam(orvosi diagnózis ez volt). Úgy éreztem ,hogy nem kapok levegőt ,és konkrét halálérzetem lett. Ezek után teljes kivizsgálásra küldött a háziorvosom, azonban a vérkép és a vizelet is kiváló eredményt hozott. Minden jel arra utalt, hogy pszichés gondok (stressz, kimerültség), áll a háttérben, úgyhogy csak pihenést írt elő az orvosom. Azonban hiába az összes kitűnő eredmény, azóta sem tudtam megnyugodni és még mindig a fejemben zengenek az olvasott sorok.. Mit tehetnék ,hogy végre megnyugodjak? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szorongás témában

        Kedves Kérdező! A mellékhatások nem jelentkeznek mindenkinél, sőt, igen ritkák. Bár nem láttam az olvasott cikket, de jobb lenne arra gondolni, hogy igen, előfordulhat probléma egyes esetekben, de önnél miért kellene bárminek bekövetkeznie? Az orvos az előny és a kockázat mérlegelése után írta fel a gyógyszert. Ráadásul egy éve volt, és azóta sincs panasz. Érdemes lenne relaxálni, illetve a szorongásoldásra a Sedatif PC-t kipróbálnia.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. november 24., 21:05; Megválaszolva: 2011. november 28., 10:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: