• Hipochondria - betegesen félek a hányástól

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz! 22 éves férfi vagyok. Szinte már betegesen félek a hányás jelenségétől. Ha már valakitől hallom, hogy rosszul van, fertőző vírusbetegséget kapott el, addig a percig rosszul érzem magam, amíg ki nem derül, hogy olyantól beteg, amitől én nem lehetek (pl romlott étel fogyasztása, napszúrás, stb). Ha ilyet hallok, akkor produkálom az adott tüneteket (hányinger, hasfájás, rossz közérzet, fejfájás...) Ezen felül betegesen figyelek minden olyan lehetőség elkerülésére, aminek következménye hányás lehet. Igyekszem keveset a napon lenni, vagy a fejemet eltakarni, pár napos ételt nem eszek meg. Kérem adjon tanácsot, hogy keressek-e fel szakorvost (pszichiátert), vagy esetleg van esély rá, hogy túllépjek rajta, és kinövöm majd. Üdvözlettel: Gábor

        WEBBeteg szakértő válasza a hányás, szorongás témában

        Kedves Kérdező! A problémájával érdemes lenne szakembert, pszichológust felkeresnie, mivel inkább a pszichoterápia jelentené a megoldást, nem a gyógyszeres kezelés. Önmagáért annyit tehet, hogy megtanul valamilyen olyan stresszoldó technikát, amit akkor tud alkalmazni, amikor éppen feltámad önben a szorongás. Ez lehet jóga, meditáció, autogén tréning, légzőgyakorlat, bármi, ami segít oldani a szorongását.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. november 24., 20:13; Megválaszolva: 2011. november 28., 13:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: