• Milyen betegséggel állok szenben? Mennyire komoly ez, és mit tehetek a gyógyulásom érdekében?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Egy hónappal ezelőtt reggel felriadtam álmomból, szorult a mellkasom, hevesen vert a szívem, remegtek a lábaim, szédültem a fülem zúgott, zsibbadt a bal karom és halálfélelmem volt. Ezekkel a tünetekkel fordultam a háziorvosomhoz, aki beutalt a belgyógyászatra. Ott a kivizsgálások során semmiféle szervi bajra nem derült fény. Ajánlották a MagneB6 szedését. Rá két napra nagyszüleimnél ugyan ezek a panaszok ismétlődtek meg, csak ekkor már magas vérnyomás is volt a panaszaim között (169/92 Hgmm) Mentőt hívtak EKG-m rendben volt vérnyomásom továbbra is magasabb a kelleténél. a sürgősségi osztályon a labor eredményem kissé emelkedett CRP értéket, és vörösvérsejtszámot mutatott. A kórházban felhelyeztek nekem ABPM készüléket, melyet a kiértékelő kardiológus sem diagnosztizált semmilyen szervi bajt. a kórházban való tartózkodásom alatt hasonló tüneteim nem voltak. A kórházból hazatérve újra megismétlődött ez a rosszullét. Nagyjából hetente egyszer-kétszer van hogy sokkal nagyobb intenzitással, van hogy kevésbé jelentkezik A kontrollvizsgálat alatt ahol szív-ultrahangot végeztek a bal tüdőmnél sípolásra búgásra lett figyelmes az orvos. Elküldtek pulmonológiára. Egy enyhe tüdőgyulladásom van. (diónyi méretű) 500 mg-os Levofloxacint szedek napi egyszer egy tablettát. De a tünetem azóta is jelentkezett egyszer, habár sokkal mérsékeltebb volt. Eddig azt hittem, hogy a gyulladás állhat a háttérben, de ha nem az akkor mégis milyen lehetőségek merülhetnek fel? Mennyire komoly ez a betegség -ha az egyáltalán-? És mit lehet ez ellen tenni? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Egy aggódó fiatal fiú.

        Dr. Veress Dóra válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Kérdező! Ha a belgyógyászaton és a kardiológián kizárták a panaszok szervi eredetét, akkor az Ön által tapasztalt rosszullét valószínűleg szorongásos vagy pánikroham. Ha eddig nem csináltak még pajzsmirigy vizsgálatot, akkor azt még meg kellene csináltatni, és ha az is negatív, akkor a pszichiátrián kellene jelentkezni a további teendők megbeszélésére.


        Kérdés: 2011. november 21., 18:42; Megválaszolva: 2011. november 22., 14:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: