• Pánikbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Randiztam egy lánnyal és rosszul lettem a végére, hazafele meg attól féltem hogy hányni fogok olyan rosszul voltam és ettől nagyon féltem. Végül nem történt semmi hanem rá egy hétre elkapott ugyan az az érzés a buszon és utána 2 hétig nagyon rosszul voltam. Azóta megállapították az orvosok, hogy valószínűleg pánikbeteg vagyok, gyógyszert nem írtak fel a korom miatt helyette elküldtek egy pszichológushoz. Az állapotom egyfolytába változó de iskolába napi rendszerességgel rám jön ez a hányinger szédülés, mellkasi fájdalom, nyomás és azt is észre vettem, hogy egyfolytába álmos vagyok akármennyit alszok. Régebben megtörtént azis mialatt rosszul voltam zsibbadt a kezem de mostanában nem tapasztalok hasonlót. Mindig attól rettegek, hogy egyszerűen behányok, ettől félek egész nap. Ez hozzátartozik a pánikbetegségemhez vagy valami fóbia lehet? Valami hasznos tanácsot kaphatnék, hogy minnél elöbb kigyógyuljak ebből?

        Dr. Veress Dóra válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Kérdező! Az Ön által leírt tünetek lehetnek a pánikbetegség jelei, talán az álmosság az egyetlen, ami nem jellemző a szorongásos kórképekre. Én is azt tudom tanácsolni, hogy járjon pszichológushoz és együtt dolgozzanak a tünetek megszüntetésén. Emellet tanuljon relaxálni, jógázzon, meditáljon, sajátítsa el a helyes légzéstechnikát. Ezek mind hozzájárulnak a pánik tüneteinek oldásához.


        Kérdés: 2011. november 18., 21:29; Megválaszolva: 2011. november 21., 22:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: