• Stressz, alvászavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Alvászavarral küszködök, valamint napjaim stresszesek,aminek a hátterében állhat a közeledő záróvizsgám. Az előző vizsgaidőszakjaim sem voltak gördülékenyek, az orvosom cipralexet (10 mg) és rivotrilt (0,5 mg) írt fel. A cipralexből reggelente egy fél szem, a rivotrilból meg este egy egész szem volt az adag. Kérdésem az lenne, hogy ismételten folyamodjak-e gyógyszeres kezeléséhez? Attól tartok, hogy ezek a gyógyszerek hátrányosan befolyásolhatják a tanulást, valamint már csak 3 hetem van hátra a vizsgáig, hogy érdemes-e elkezdeni a kezelést. Most próbáltam természetes növényi kivonatú stressz csökknető készítményt szedni,valamint napjaimban késő délutáni futást beiktatni, de ezek sem csökkentették az alvásproblémáimat, sőt néha azt érzem, hogy a futás csak "felhergeli" a szervezetemet. Mi tévő legyek? Válaszát előre is köszönöm! egy aggódó egyetemista

        Dr. Csuth Ágnes válasza a stressz témában

        Kedves Kérdező! Inkább próbálja meg gyógyszermentesen csökkenteni a stresszt, mert ezeknek a gyógyszereknek valóban lehet olyan hatása, ami a tanulást hátrányosan befolyásolja. Próbáljon meg gyógynövény alapú szorongásoldót szedni (pl. Sedatif PC-t tudom javasolni, ez egy homeopathiás készítmény), relaxálni, speciális légzőgyakorlatokat kipróbálni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. november 18., 12:55; Megválaszolva: 2011. november 21., 10:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: