• Érfestés előtt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Arra szeretnék választ kapni, hogy édesanyám beveheti-e mindennap szedett szívgyógyszereit, és a vérhígítót az újabb koszorúérfestés megkezdése előtt? Már kétszer volt ilyen beavatkozás, legutóbb tavaly márciusban, és most újra szükséges. Mivel ezek sürgősséggel történtek, most pedig időpontra, így nem tudjuk hogy bevehetők-e. Szíves válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bene Orsolya válasza a koszorúér festés témában

        Kedves kérdező! Ezzel kapcsolatosan a kezelőorvossal kellene egyeztetni. Általánosságban elmondható, hogy az aspirin, clopidogrel (Plavix, KArdogrel, Trombex, Plagrel stb.) hatóanyagú szereket nem kell, nem szabad kihagyni, a Syncumart, Warfarint pár nappal előtte igen, de attól függően, ezt mi miatt kell szedni (pl. műbillentyű), szükséges lehet átállítani injekciós, bőr alá beadható vérhígítóra. Tehát nagyon nem mindegy, milyen vérhígítókat szed és mi miatt, ezért mindenképpen egyeztessenek a kezelőorvossal.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. június 26., 20:33; Megválaszolva: 2011. június 28., 08:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő gyógyszerrel kapcsolatos.Elhúzódó influenziás,szünni nem akaró köhögésre a h.orvos a Fromilid 500mg gyógyszert írta fel.A mellékelt tájékoztatót elolvasva nem mertem elkezdeni szedni a...