• Igaz-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelettel. a sgorom sajnos mar meghalt. a kerdesem a kovetkezo lenne. neki aszmaja,magasvernyomasa es enyhe cukorbetegsege is vol. kezelte is ezeket rendesen gyogyszerekel.csak melete majdnem napi rendszeresegel ivot is nem mondhatom hogy alkoholista volt mert nem vol csak szerete. es bekovetkezet amit nem is gondoltunk volna soha, szivinfartust kapot es azonal meg is halt. a kerdesem az lenne hogy az infarktust kaphata atol is hogy napi rendszeresegel a gyogyszereit alkoholal vete be??? koraban panaszmentes volt. valaszat koszonom. tisztelettel.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szívinfarktus témában

        Kedves Kérdező! A rendszeres, nagy mértékű alkoholfogyasztás, a magas vérnyomás és a cukorbetegség is rizikófaktor a szívinfarktus szempontjából. Azt megmondani, hogy ha nem ivott volna alkoholt, akkor is bekövetkezett volna-e az infarktus, utólag már nem lehet.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. május 09., 21:49; Megválaszolva: 2011. május 10., 14:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A párom Kb. egy hónapja esett át egy szívinfarktuson. Szerencsére a gyors beavatkozásnak, már jól van. Egy hálót ültettek be, amit a karján keresztül tettek be, és 3 nap után már haza is engedték. Azt mondta az orvos, hogy most már kezdjen...