• SOS dagadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr Nő v Úr! Október 15-én infarktussal kórházba kerültem és azóta reggelre nagyon dagadt az arcom,táskás a szemem.Van ,hogy napközbeni alváskor is jelentkezik.Azelőtt ilyen nem volt . A gyógyszereim: Levenor8mg, Aspirin protekt 100mg,Nevotens 5mg,AdexszorMr 35mg,SimvEP 40mg,Xanax 0,25mg,Citapram 20mg.December 15.-én katétereztek,és az ereknél nem láttak semmi problémát.Háziorvosomnak mondtam ,és látta is a dagadásomat de nem foglalkozott vele. Foggyak le,ennyit mondott.A lábaim nem dagadnak,a testsúlyom az csak nő,pedig vigyázok a szénhidráttal és a cukorral.Nagyon ideges vagyok,hogy ez mitől van .Előre is köszönöm a válaszát.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívinfarktus témában

        Kedves kérdező! Gyógyszermellékhatásra tudok esetleg gondolni, megfontolandó a Levenor cseréje ARB típusú szerre. A hízást okozhatja pl. a Citapram is, de a diéta terén nem elég csak a szénhidrátokat visszafogni, a zsírokkal, olajokkal bevitt pluszkalória is okozhat testtömeg-növekedést. Érdemes a kardiológussal konzultálni arról, milyen típusú mozgás megengedett, ez is segíthet a testtömeg megtartásában/csökkentésében.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. január 06., 16:27; Megválaszolva: 2011. január 10., 14:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő gyógyszerrel kapcsolatos.Elhúzódó influenziás,szünni nem akaró köhögésre a h.orvos a Fromilid 500mg gyógyszert írta fel.A mellékelt tájékoztatót elolvasva nem mertem elkezdeni szedni a...