• Myocardialis infarctus ,

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr.,baratnomnek infartusa volt szeretnenk tudni hogy vegezhet e testmozgast,mi javasolt mi segithet,nagyon koszonom

        WEBBeteg szakértő válasza a agyi infarktus témában

        Kedves kérdező!


        Régebben az volt a szokás, hogy infarktus után minél többet feküdjön, pihenjen a beteg. Ma már nem ez a szemlélet, a korai mobilizációt, felkeltést részesítjük előnyben, amint a beteg infarktust jelző laborértékei normál, vagy közel normál tartományba kerülnek. Természetesen nem mindegy, hogy mekkora területet érintett a károsodás, mennyi a maradék szívizom funkciója, volt-e valamilyen szövődmény, ezek ismerete nélkül nehéz tanácsot adni. Általánosságban véve a fokozatosságot kell szem előtt tartani, kezdetben kerülni kell a nagy erőfeszítést, emelést. Első lépésként többnyire elégséges a rendszeres séta, amíg a betegnek jólesik, és nem okoz panaszt. A kontrollvizsgálatok alkalmával elvégzett szívultrahang és terheléses EKG alapján a kezelőorvos fogja megítélni, mekkora fizikai aktivitás megengedett.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-02 22:57:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 08:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A párom Kb. egy hónapja esett át egy szívinfarktuson. Szerencsére a gyors beavatkozásnak, már jól van. Egy hálót ültettek be, amit a karján keresztül tettek be, és 3 nap után már haza is engedték. Azt mondta az orvos, hogy most már kezdjen...