• Szivinfartusom lehet vagy csak a közelébe járok!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornö (UR)

        Szretném önntöl megkérdezni hogy az infartus közelébe járok -e esetleg! a tünetek rám jellemzöek!

        Éjjel gyakran arrra ébredek hogy légszomjam van a mellkasomon pontosan középpen erös szuro fájdalmat érzek ami elö fordul hogy a karomba is kisugárzik a ball oldalra a hö hullám van rajtam aztán a másik percekbe fázom  a vérnyomásom elég ingadozo 135/52 vagy volt ollyan hogy 152/38 vollt akkor nagyon rosszul éreztem magam a fejem is nagyon sokat fáj kezem és lábam ujai hidegek sokszor ! Voltam a házi orvosomnál kaptam a magas vérnyomásra Renitec tablettát ami nem mindig visszi le volt hogy ügyeletre kellettt menni mert nagyon magas volt! Semmien vizsgálatra nem küldött el a házi orvosom meg sem tudom mondani mikor voltam utoljára kivizsgáláson ! Várom válaszát elöre is köszönöm szépen Tisztelettel Farkas Mária

          

         

        WEBBeteg szakértő válasza a légszomj, mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt Mária!

        A mellkasi fájdalomnak és a légszomjnak számos oka lehet. A szúró jellegű mellkasi fájdalom nem típusos, hátterében mozgásszervi ok is állhat (pl. gerincbetegség), de az éjszakai légszomj, a bal karba sugárzó fájdalom felvetik a szívbetegség lehetőségét. Indokolt lenne a vérnyomás megfelelő beállítása, valamint egy belgyógyászati/kardiológiai kivizsgálás, kezdésként egy nyugalmi és egy terheléses EKG, valamint egy szívultrahang elvégzése. Ezek eredményei alapján lehet dönteni további vizsgálatok szükségességéről és a gyógyszeres kezelésről. Beszélje meg háziorvosával panaszait és félelmeit, ha a vizsgálatokkal nem igazolódik komolyabb eltérés, Ön is megnyugszik, ha pedig koszorúér-betegségre utaló jelekre derül fény, megelőzhető egy súlyosabb eltérés
         kialakulása. 

        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-13 08:45:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 18:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A párom Kb. egy hónapja esett át egy szívinfarktuson. Szerencsére a gyors beavatkozásnak, már jól van. Egy hálót ültettek be, amit a karján keresztül tettek be, és 3 nap után már haza is engedték. Azt mondta az orvos, hogy most már kezdjen...