• Szúr a mellkasom - Szívinfarktus lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Problémám kb. 3 hónapja kezdődött. Azóta elmúlik, majd napokig kínoz. Folyamatosan szúr a mellkasom bal oldala a szív tájékán. Néha erősödik, néha lassul. Ezen kívül zsibbad a bal karom, főleg a felső fele, a bal vállam és a hátam is szorít a bal felső részen. Ez már megint 3 napja. Néha légszomjam van, izzadok, halálfélelmem van. Mi lehet? Mellékelem, hogy 29 éves vagyok, nincs gyermekem, 52 kg, 165 cm magas. Rendszeresen kávézok és cigarettázom. A vérnyomásom régebb alacsony volt.

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában


        Az Önéhez hasonló esetek igen gyakoriak a szakrendelésünkön. A javaslatom a probléma kivizsgálását, az életet leginkább veszélyeztető problémától kezdve, azaz a kardiológiai, tüdőgyógyászati betegségeket kizárva, haladni az - Önnél érzésem szerint nagy valószínűséggel gyanítható - mozgásszervi és/vagy psychés terheltség felé. /A kávé és cigaretta szintén jelentős háttértényező, ahogy azt Ön is jól érzi hisz megemlítette!/

        Konkrétan javaslom: mellkas rtg, labor (pajzsmirigyhormonok is!), vérnyomás ellenőrzés, szívultrahang, esetleg terheléses EKG. Ha ezekkel eltérés nincs, akkor gerinc rtg és reumatológiai szakvizsgálat, esetleges nyaki gerincsérv lehetősége miatt. Ha ezek is negatívak, akkor ill. már közben is vizsgálja át a lelkét, leterheltségét, magánéletét, családi és munkahelyi kapcsolatait. Na és főleg hagyja azt az értelmetlen dohányzást, és kávézás helyett pihenjen többet, mert a szervezetet nem kávéval kell aktívan tartani!

        Dr. Bíró Csaba István, kardiológus-belgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-04 13:18:03; Megválaszolva: 2011. július 28., 13:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő gyógyszerrel kapcsolatos.Elhúzódó influenziás,szünni nem akaró köhögésre a h.orvos a Fromilid 500mg gyógyszert írta fel.A mellékelt tájékoztatót elolvasva nem mertem elkezdeni szedni a...