• éjszakázás infarktus után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A párom Kb. egy hónapja esett át egy szívinfarktuson. Szerencsére a gyors beavatkozásnak, már jól van. Egy hálót ültettek be, amit a karján keresztül tettek be, és 3 nap után már haza is engedték. Azt mondta az orvos, hogy most már kezdjen el visszatérni a régi életéhez. Az infarktus előtt nagyon aktív életet élt,a munkája mellett van egy zenekara, akikkel sokat utaznak, esetenként nagy távolságokra, és utána 8-10 órákat zenélnek. Nem tudom, hogy ezt elmondta-e az orvosnak? Már a héten szeretne vissza menni és ott folytatni ahol egy hónapja abba hagyta. Én nagyon aggódom, mert féltem Őt !! Azt mondja teljesen jól van, de én nagyon félek, hogy még nem épült föl teljesen. Alkoholt előtte sem fogyasztott, és nem is dohányzott de, nagyon félek, hogy a hosszú utazások és az éjszakázás majd ismét megterheli, nem szeretném, ha a baj újra megtörténne, és tragikus lenne.

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívinfarktus témában

        Kedves Kérdező! Az időben ellátott infarktus után élhető teljes élet. A szív állapotáról az ellenőrző vizsgálat során a kardiológus tud nyilatkozni. Az infarktushoz vezető körülményeken, amin lehet, célszerű és javasolt változtatni. Szükséges persze a megfelelő mennyiségű pihenés is, de örömöt okozó tevékenység végzésének lehetőségét elvenni is nagy hiba lenne. Ez súlyos stresszt jelentene, amely infarktus után szintén nem jó. Az aranyközép megtalálása lenne a legjobb, ezt közösen kellene a férjének és a zenekarnak megbeszélnie. Tisztelettel: dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2014. szeptember 23., 11:08; Megválaszolva: 2014. szeptember 24., 22:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A párom Kb. egy hónapja esett át egy szívinfarktuson. Szerencsére a gyors beavatkozásnak, már jól van. Egy hálót ültettek be, amit a karján keresztül tettek be, és 3 nap után már haza is engedték. Azt mondta az orvos, hogy most már kezdjen...