• KARDIOLÓGIAI! pészméker kell, most?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Februárban készült egy EKG, akkor balTawara szár blockot állapítottak meg, és nem foglalkoztak velem tovább, pedig akkor hetekig tartó szívalatti erős fájdalmam volt. Most történt kivizsgálás. EKG 90 min.sin.ritm., balra deviáló R tengely, PQ-0,2, QRS: 0,12 BTSZB, HOLTER: BTSZB ls I. f. AV block, Fr 47-148/min. között, sinus ritmus.Átl fr.85/min. Scintigráfia véleményezése : non q tip. necrosisra utaló perfúzió zavar nem éri el a bal kamra 10 %-át. Most jól vagyok. De mivel ezek az eredmények birtokában az egyik Kórházi orvos azt mondta hogy azonnal kell pészméker, megkérdeztem egy másik Bp-i Kórház kardiológusát is, aki azt mondta hogy több év alatt majd romlani fog az állapotom, és akkor elájulok bármikor és bárhol, minden előjel nélkül , ezért, ennek a megelőzéseképpen kell majd a pészméker. Most nem tudom kinek higgyek? A feleseégemnek isert a terhelésre jelentkező anginája, szívelégtelensége és magas vérnyomása, és ő nagyon félt. Dolgozhatok egyáltalán majd a pészmékerrel, vagy le kell nygdíjazzanak ezzel és egyáltalán ezen erdmények alapján már kell nekem a pészméker? ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT. SZ. LÁSZLÓ

        Dr. Bene Orsolya válasza a pacemaker témában

        Kedves kérdező! Önmagában a jelenlegi ajánlások szerint a tünetmentes I. fokú AV-blokk és a bal szárblokk még nem képezi pacemaker-beültetés indikációját. Ha panaszai jelentkeznek (szédülés, eszméletvesztés), akkor szóba jön a beültetés. Valóban előfordulhat állapotromlás, emiatt és a korábbi mellkasi panaszok miatt is javasolt rendszeres kardiológiai kontroll.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. október 21., 12:40; Megválaszolva: 2011. október 22., 17:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: