• Orvos véleményét kérném, mivel nem kaptam kielégítő választ a háziorvosomtól a panaszaimra!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy tegnap este volt egy rosszullétem, és ma elmentem a háziorvosomhoz, és úgy érzem, hogy nem kaptam kielégítő választ arra, hogy miért fordulhatott elő velem ez a rosszullét, és az Ön véleményére is kíváncsi lennék! A rosszullétem fejfájással kezdődött, aztán vérezni kezdett az orrom (18 éves vagyok, és tegnap vérzett életemben először), szédültem, hányingerem volt, és hatalmas nyomást éreztem hátul a tarkómnál. Nehezemre esett a járás, remegtem, és beesettek voltak a szemeim. A háziorvosom a mai napon megmérte a vérnyomásomat (130 volt), és azt mondta, hogy mivel nem magas, nem vérnyomás-problémától fáj a fejem. Azt a választ kaptam a rosszullétemre, hogy ma nagyon sok betege fordult hozzá fejfájással, és ezért biztos én is a front miatt voltam rosszul. Felírt egy orrkenőcsöt, és ezzel elintézettnek tekintette a dolgot. Jelenleg is zsong a fejem, ugyan úgy nyomást érzek a tarkómnál, szédülök, és gyengének érzem magam. Ön szerint sincs komoly bajom? Mitől lehetett a tegnapi rosszullétem, és hogyhogy még most sem vagyok jól? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bene Orsolya válasza a rosszullét témában

        Kedves kérdező! A panaszok jellege alapján (tarkótáji fejfájás, orrvérzés) vérnyomás-kiugrásra gondoltam volna. A másnapi vérnyomás ugyan jó volt, de elképzelhető, hogy aznap volt egy kiugró érték. Remélhetőleg ez csak egyedi eset volt, és nem ismétlődik, ha mégis, szerencsés lenne már a rosszullét idején vérnyomást mérni, ez alapján könnyebben lehet további vizsgálatokat csinálni, ha szükséges (pl. ABPM, de tarkótáji fejfájást okozhat még ideggyógyászati betegség, gerincprobléma is, bár ezekhez nem társulna orrvérzés).


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. október 20., 11:54; Megválaszolva: 2011. október 21., 09:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: