• Szívproblémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! 21 éves férfi vagyok, nem túlsúlyos, nem dohányzom, nem iszom. 186cm/75kg Egy kardiológiai lelet miatt szeretném a véleményét kérni: "Kard szempontból kielégítően egyensúlyban lévő status, ritmusos szívm., fr 77/min., kp. erős szívhangok, durva zörej nem hallható. RR 150/90 hgmm. Abdomen: lép műtét hege, /traumas ruptura/ hepar nem tap. vesetáj nem érzékeny. Ekg: sr., 77/min., meredek tengelyállás, kamrai repol mérsékelt zavara. Sympatichus tónus fokozódás miatt napi fél tabl. Lokren th ill. kúraszerűen 2-3x1 Magnerot th adása javasolt. Echo vizsgálatra előjegyeztük." Harmadik napja szedem a Lokrenből a felet, a pulzusomat levitte 55-60-ra. Erősebb mellékhatások nem jelentkeztek eddig, kicsit fáradtam és álmosabb vagyok. Magnerotból 2x1-et szedek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 3 éve pánikbetegség/depresszióval küzdök, így óriási stressznek és feszültségnek vagyok kitéve. Talán ezért is emelkedett meg a vérnyomásom az elmúlt pár hónapban. Sokat mérem itthon, általában 130-140/80-90 körül mozog. Ezek a pszichés zavarok miatt napi 1mg frontin nyugtatót és 10mg Rexetin antidepresszánst szedek. A háziorvos és a gyógyszerész is azt mondta, nyugodtan mehetnek ezek a gyógyszerek együtt a kardiológián felírtakkal. Szeretném az Ön véleményét is megkérdezni. Nem szeretném a Lokrent évekig szedni, amint rendeződik a pánikbetegség, a vérnyomás is visszaáll normálisra remélhetőleg. Ugye el lehet hagyni a Lokrent szép fokozatosan? Milyenek a hatásai? Sokszor mérem úgy a pulzusomat, hogy a szívemhez teszem a kezem és az utóbbi időben többször előfordult, hogy egymás után kettőt ver a szívem, nagyon ritmustalanul. Van egy oda nem illő ütés. Utána visszaáll normálisra. Egyszer előfordult, hogy ez eltartott 1-2 percig, hogy össze vissza vert a szívem. Testi panaszokat nem okozott. Erről mi a véleménye? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Nyugodtan mehetnek így a gyógyszerek együtt. A Lokren pulzus- és vérnyomáscsökkentő, a fáradékonyság lehet mellékhatása, de általában rövid időn belül elmúlik. A bedobbanások valószínűleg extraszisztolék, egészséges szíven is gyakran előfordulnak. Néha pont pulzuscsökkentőt írnak fel a mérséklésükre, máskor viszont pont alacsonyabb pulzus mellett fordulnak elő sűrűbben, nem könnyű őket befolyásolni. HA kész van az ultrahangos eredmény, említse meg a panaszt a kezelőorvosnak. Elképzelhető, hogy elhagyható lesz a Lokren a későbbiekben, de erről majd mindenképpen egyeztetni kell a kezelőorvossal (hirtelen semmiképp sem ajánlott abbahagyni). Nem tudom, a gyógyszerek, nyugtató mellett felmerült-e valamilyen pszichoterápiás lehetőség, stresszoldó technika elsajátítása, érdemes lenne utánajárni, illetve sport is segíthet mind lelki, mind kardiológiai szempontból (csökkenti a pulzust, a vérnyomást), ha az ultrahang is rendben van.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. október 13., 12:23; Megválaszolva: 2011. október 14., 11:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor nő! A mai napon voltam MRTG vizsgálaton.Panaszom,hogy kb.3 hete a mellkasom és a hátam közepén egy ponton szinte állandó jellegű,tompa szúrásó fájdalmat érzek! A lelet eredménye a következő: Tüdőmezök...
        Tisztelt Doktornő! 186cm magas, 95kg súlyú nem dohányzó és alkoholt legfeljebb csak kis mértékben esetenként étkezéshez fogyasztó férfi vagyok. Emelkedett tensio értékkek és kifejezett tachycardia miatt vizsgáltak.Status:norm.légzés...
        Tisztelt Doktornő! Mostanság gyakran fáj bal oldalt a szív környékén, tompa, váll felé sugárzó fájdalom de nem folyamatos hanem csak másodpercekre jelentkezik, de sokszor egymás után. A bal bordaív alatt is szokott általában fájni,...
        mit tegyek?Tisztelt Dr urak leirok minden részletet. 2008 ban kezdődött káliumhiánnyal ill.valószinű már akkor is tesztoszteronhiányom is lehetett az agyalapi mirigyben elváltozás hogy mi mit okozott azt P.L professzor vette észre.a káliumhiány...
        Már tegnap is írtam önöknek, de nem tudok megnyugodni, ezért leírom a fejleményeket. Tegnap ugye a villanykapcsoló megrázta a bal kezemet, éreztem ahogy végig megy benne az áram. A szüleim szerint semmi bajom nem lesz így nem mentünk orvoshoz,...