• Gyógyszerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A Symbicort th, a Rivotril, a Metroploror Z Hexal, a Covarex AS Comb Forte , a Portiron valamint a Ventolin együtt mennyire férnek meg? Ezeket mind szednem kell! a tartós etegségeim miatt! A Tensart miben különbözik a Portirontól? Úgy tudom,gyakorlatilag semmiben. Köszönettel: Tolnai Imre

        Dr. Bene Orsolya válasza a gyógyszerkölcsönhatás témában

        Kedves kérdező! A Symbicort, Ventolin hörgtágító gyógyszerek, nagyobb mennyiségben szapora szívveréshez vezethetnek, míg a Metoprolol pulzuscsökkentő, és ritkán a hörgők fokozott összehúzódását, görcsét okozhatja - szedhetők együtt, de pl. fokozott asztmás tünetek esetén elgondolkodtató a gyógyszerváltás. A Tensart és a Portiron azonos gyógyszertani csoportba tartozó vérnyomáscsökkentők, bár más a hatóanyag, más a dozírozás. A Coverex és a Portiron azonos rendszer két különböző pontján hat, nem teljesen megszokott az együttes alkalmazásuk, de ez sem tilos, pl. vesebetegség esetén javasolt lehet. Összességében szedhetők ezek a szerek, bár én nem adnám együtt a Coverexet és a Portiront, és jó lenne azt is tudni, mik azok a tartós betegségek (szívelégtelenség, magas vérnyomás?). Érdemes egyeztetni a kezelőorvosokkal (nem lehet-e, hogy véletlenül egy gyógyszerváltás után megmaradt a régi szer is).


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. október 12., 00:21; Megválaszolva: 2011. október 13., 20:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: