• Szívprobléma lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Egy jó ideje (évek óta, de január óta már folyamatosan, hetente) ájulással járó rosszulléteim vannak. Ilyenkor elszédülök, forróság önt el, leizzadok, fal fehér leszek. Továbbá nehéz légzés is párosul mindezekhez, és elájulok. Néhány másodpercig vagyok csak eszméletlen, miután felébredek, teljesen tudatomnál vagyok (tudom, hol vagyok, kik vannak körülöttem, mi történt). Utána kell kb. fél óra, mire rendbe jövök. Ilyenkor zsibbadást érzek (főleg a bal karomban), valamint továbbra is izzadok, melegem van és homályosan látok, szédülök. Már egyre gyakrabban történik. Sajnos már előfordult vásárlás közben is, buszon is, teljesen váratlanul, függetlenül az időjárástól. Egyelőre nem találják az okát. Mindenféle vizsgálaton voltam. Kiderült hogy van reflux betegségem, vashiányos vérszegénység. Vizsgáltak cukorbetegségre is, mivel édesanyám és az ő rokonai között többen is cukorbetegek. Nem vagyok cukorbeteg. Az EEG és EKG is teljesen jó lett. Legutóbbi vizsgálatok eredménye: malignus kamraritmuszavar, syncope és collapsus; ezek szerepelnek a kimenő diagnózis sorban. De még nem tudom, hogy mit jelentenek. Sajnos már egyre gyengébbnek érzem magam. Nem fogyókúrázok. Próbálom sporttal is javítani az állóképességemet (régebben aktívan sportoltam), mostanság kb. 15-20 percet futok esténként, amikor jobban érzem magam. Szeretném kikérni az Ön véleményét is. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a szívritmuszavar témában

        Tisztelt Kérdező!
         
        Eszméletvesztéses rosszulléteinek hátterében valóban rosszindulató kamrai ritmuszavar  esetleg idegrendszeri eltérés állhat. Az EEg alapján esetelges epilepsziát eddig már kizártak. Az EKg normális volt - leirása alapján-, ez viszont még nem zárja ki az időnként jelentkező rosszindulató kamrai ritmuszavarok jelentkezését. Leggyakrabban ezek állnak az Önéhez hasonló rosszullétek hátterében. Ennek megerősítésére 24 órás vagy esemény Holter EKG szükséges ( a szívultrahang is alapvizsgálat ilyen esetben) ill. HUTT (head up tilt table test) vizsgálat. - A kardiológiai vonal mellett az ideggyógyászati vizsgálatok is elvégzendők (nyaki ér ultrahang, esetelges agyi MRI/CT vizsg.).
        Mindenképpen alapos , ha kell többszöri, kardiológiai és neurológiai vizsgálatok, gondos követés indokolt!
         
        Tisztelettel: Dr. Bíró Csaba István


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-08 11:43:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 13:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: